Layo & Bushwacka - GU33 Rio (Global Underground)

Partyscene Redactie | 9 november 2007
music

Twee verloren zonen op een al net zo verloren geacht label

Intro: Zo gestaag als Global Underground zich de afgelopen jaren heeft opgeworpen als vaandeldrager en vaste waarde van de progressive sound, zo gemakkelijk gooit het label het roer om. Ineens toch nog het licht aan het eind van de tunnel gezien? Of gewoon een tip van de boekhouder gehad? Vast staat in ieder geval dat met deze nieuwe lijn een groot deel van de trouwe schare fans wellicht afhaakt, maar dat er wel een nieuwe doelgroep aangeboord wordt. 

Zo gestaag als Global Underground zich de afgelopen jaren heeft opgeworpen als vaandeldrager en vaste waarde van de progressive sound, zo gemakkelijk gooit het label het roer om.Genre: Houseclassics en vrij recente technohouse.

Bijzonderheden: Layo en Bushwacka zijn de twee personen bij uitstek om de huidige stijlbreuk te accentueren. Net als bij hun vorige mixmeesterwerk 'All night long'  grijpt het duo volop terug naar het verleden, maar laat daarbij ook een hedendaags geluid horen. Het grote verschil zit hem hier in de strakkere indeling. Cd 1 bestaat uit een 26 nummers omvattende mix van vooral uit Chicago en Detroit stammende houseklassiekers. Strak en snel doorgemixt, maar vooral ook zonder al te platgetreden paden te betreden. Classics met een kleine c, maar met die heel belangrijke grote K van kwaliteit. Een waar genot om naar te luisteren. Met het oplopen van de minutenteller loopt je genot ook op. Op cd 2 is het alleen nog maar techno wat de klok slaat. Donkere techno, met hier en daar wat minimal trekjes, en daarbij flink wat eigen producties. Producties die zelfs nog wat boven het gemiddelde uitstijgen. L&B zijn dus weer helemaal terug. Minder eclectisch, en een stuk gestroomlijnder, maar met nog diezelfde avontuurlijke neus voor muziek die net een stapje naast het geplaveide pad ligt.      

Hoogtepunten: Op cd 1 legio! Wat klinken die oerhouseplaten toch puur! 

Dieptepunt: Ondanks wat sterke tracks is cd 2 toch gedoemd de vergetelheid in te gaan. Veel toekomstige classics zijn er in ieder geval niet op te vinden. 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Inderdaad, al was het maar om de eerste cd. Als je dit hoort weet je weer waarom housemusic nooit meer zal verdwijnen.

Oordeel zelf: luisteren naar GU33 Rio

Luister ook eens naar: Deze klassieke mix: Layo & Bushwacka - All night long

Layo & Bushwacka!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws