Lopazz - Kook Kook (Get Physical)

Partyscene Redactie | 7 november 2007
music

Met één been in het heden en één in het verleden

Intro: Lopazz is de ongepolijste diamant van één van Berlijns succesvolste labels, Get Physical. Een artiest met ongeremde muzikale creativiteit en enige in zijn soort. Lopazz gooide al hoge ogen met clubhits als ‘I Need Ya’ en ‘Migracion’ (remixen van Villalobos en Luciano). Muziek die hij op meesterlijke wijze op het podium vertaalt en uitbouwt. Rotterdam en Amsterdam zijn er al getuigen van geweest: een optreden van Lopazz is uniek! Onlangs is zijn langverwachte debuutalbum uitgekomen.

Geen hokjesgeest voor de geboren Heidelberger, want het album loopt uiteen van house naar elektronica en van techno naar latin, pop en jazz. Genre: house.

Bijzonderheden: Lopazz staat met één been in het heden en met één in het verleden. De basis van zijn producties ligt in het verleden. In lijn met de eerste house- en technopioniers maakt hij gebruik van oude synthesizers en analoge apparatuur. Lopazz brengt de muziek naar 2007 door het met de meest uiteenlopende stijlen te combineren. Geen hokjesgeest voor de geboren Heidelberger, want het album loopt uiteen van house naar elektronica en van techno naar latin, pop en jazz. 

Lopazz is zowel producer als songwriter. Dat hij een goede stem heeft, bewijst hij met de electropop track ‘We Are’. Hij gaat met ‘Bottleneck’ door met electro, maar stopt er ditmaal een extra dosis funk en een rauwere baslijn in. Met ‘Credit Card Receipt’ lijkt hij het in eerste instantie rustig aan te doen, maar bouwt op naar één van de hoogtepunten van het album. Een diepe trancy droomplaat is het resultaat. Op ‘Play in My House’ doet de Spaanse zangeres Deafny Moon haar intrede. Lopazz lijkt geïnspireerd door Kraftwerk, maar door de bijdrage van Deafny druipt de geilheid er vanaf. Na een zwoele Spaanstalige dame worden we op het iets rustigere ‘The Old Days’ getrakteerd op de zwoele stem van jazzmuzikant Jesse Sharps. Met de discogeoriënteerde minimaltrack ‘Share My Rhythm’ keren we terug naar de dansvloer. Onlangs is deze track ook als 12” uitgekomen, inclusief een sterke remix van Isolee. Lopazz en Deafny grijpen vervolgens gezamenlijk terug naar de jaren ’80 met de punkfunk-track ‘2 Fast 4 U’. Het album blijft even in die jaren hangen om met het donkere en melancholische ‘MP in Love’ af te sluiten, een track waar The Cure en Depeche Mode jaloers op zullen zijn.

Hoogtepunt: Eigenlijk het gehele album, maar twee steken er bovenuit: ‘Credit Card Receipt’ en ‘Share My Rhythm’.

Dieptepunt: Diepgang in overvloed, maar geen dieptepunt te ontdekken.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader!

Oordeel zelf: luisteren naar Kook Kook

Luister ook eens naar: Isolee en/of Âme

Meer info op Lopaz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws