Roland Klinkenberg - Mexico can wait

Partyscene Redactie | 7 november 2007
music

Chillen zonder weg te dommelen

Intro: De Haagse producer Roland Klinkenberg is niet van plan zich muzikaal te beperken. Trance, progressive maar ook drum ’n bass: hij heeft het gedurende zijn loopbaan allemaal (goed) geproduceerd. Maar dat blijkt nog niet alles. Met Mexico Can Wait levert Klinkenberg een album af waar zelfs de grootste stresskip van ontspant. Zonder meteen weg te dommelen.

De Haagse producer Roland Klinkenberg is niet van plan zich muzikaal te beperken. Trance, progressive maar ook drum ’n bass: hij heeft het gedurende zijn loopbaan allemaal (goed) geproduceerd.Genre: Ambient, progressive

Bijzonderheden: Toegegeven. Dit album is al een tijdje uit. Maar dit gaf mij wel de mogelijkheid om te lezen wat er zoal is gezegd en geschreven door collega recensenten. “Dit is het geluid van nu”, beweert een collega op een Engelstalige website. Toch een opvallende constatering als blijkt dat Roland in een interview heeft verklaard dat de helft van de tracks van dit album al jaren lagen te wachten op een stoffige plank, zonder dat iemand ernaar omkeek. Er was volgens Klinkenberg geen reden om ze uit te brengen, omdat het geen zin had om ze op de b-kant van een clubplaat te zetten. Global Underground had een beter idee. Gelukkig maar, want met dit album laat Klinkenberg zien hoe breed zijn muzikale talent is.

 

Hoogtepunt: De titeltrack en On My Mind. Toevallig wel twee platen die minder meegaan in de rustige en soms breekbare vibe van de andere tracks. Net genoeg om je bij de les te houden, zonder afbreuk te doen aan de rest van het album.

Dieptepunt: Is er niet.

Aanrader, twijfelgeval of bagger? Gewoon een goede plaat, mag dat ook? Kijk, veel clubplaten vind je niet terug op dit album. Het is in eerste instantie een luisterplaat die je rustig op de achtergrond kan draaien. Maar wel zo één waarvan je hem mist als hij afgelopen is.

Oordeel zelf: luisteren naar Mexico Can Wait

Luister ook eens naar: Chris Fortier - As long as the moment exists

Roland Klinkenberg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws