5 years Electronation mixed by Mason

Partyscene Redactie | 2 november 2007
music

Mag het ietsje minder minimal zijn?

Intro: De naam zegt het al, het is vijf jaar geleden dat het eerste Electronation-feest gehouden werd. Het Lektroluv-label viert dit met een cd gemixt door resident-dj Mason. Dat levert veel digitale scheetjes, bliebjes en kraakjes op. Maar te weinig ‘echte’ electro.

Is dit nu echt electro, kun je jezelf afvragen. Eigenlijk is dat de gedachte die de gehele cd overheerst.Genre: electro, minimal

Bijzonderheden: Na de nietszeggende intro van Alexander Robotnick gaan we naar de intussen grijsgedraaide Boys Noize remix van My Moon My Man. Het blijft natuurlijk een vette plaat, maar is dit nu echt electro, kun je jezelf afvragen. Eigenlijk is dat de gedachte die de gehele cd overheerst. Natuurlijk zijn de monotone stemmen niet achterwege gebleven op tracks als This is not a Follow Up van Mazi & Duriez. Verder heeft Lost Forever van Lenny & Duffy het gewenste effect met de stemvervormers en het hysterische orgeltje. Ook Mason’s eigen Quarter, hoewel het wel erg doet denken aan zijn grote hit Perfect, klinkt aanstekelijk. Toch mag het wel wat fouter en spontaner, zeg maar op zijn Ms. Kittins en wat dansbaarder á la Felix da Housecat.

Hoogtepunt: Nathan Fake kan sowieso weinig fout doen, maar zijn donkere track Outhouse bewijst andermaal zijn voortrekkersol in het genre. Toonbeeld van subtiliteit zonder een moment de spanning te verliezen.

Dieptepunt: Body Yo van Chris Micali vs The Luxemborg Brothers. Er gebeurt nagenoeg niks. Misschien leuk met en paar gram sosa achter je kiezen?

Aanrader, twijfelgeval of bagger? Twijfelgeval. Heb je nog nooit een Electronation-feest bezocht, dan ga je dat ook niet doen vanwege deze cd. Het is, eerdergenoemde uitzonderingen daargelaten, vaak te standaard en gekunsteld. En te minimal.

Oordeel zelf: Luisteren naar 5 years Electronation.

Luister wel eens naar: Modeselektor, dr. Lektroluv of Octogen

Tracklist:

1. Alexander Robotnick - Ar Stack 1

2. Feist - My Moon My Man (Boys Noize Classic Remix)

3. Chris Micali vs The Luxembourg Brothers - Body Yo (Audiojack Mix)

4. Merkins - I Sleep In Sellotape

5. Mason - Intimate Expresse

6. Mazi & Duriez - This Is Not A Follow Up (Chicago Mix)

7. Johan Ilves - Disc Legion (Old Robot Mix)

8. Lenny & Duffy - Lost Forever (Andrea Doria Mix)

9. Terry Toner - Eat The Positive

10. Lee Coombs - Out Of My Mind (Daniel Taylor Remix)

11. Duoteque - Kyra

12. Foxylane - Shut The Fake Up

13. Mason - Quarter

14. Nathan Fake - Outhouse (Valentino Kanzyani Remix) 

15. Alloy Mental - God Is Green (Phil Kieran Club Mix)

16. The Subs - Arpolis

17. Hakan Lidbo - Vector X-Y

 

Electronation

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws