Ewan Pearson - Piece Work (!K7)

Partyscene Redactie | 8 oktober 2007
music

Op zoek naar een frisse dosis computerfunk?

Intro: Ewan Pearson timmert hard aan de weg als dj/producer. Iedereen die ook maar iets van dansmuziek weet, is dat de laatste jaren opgevallen. Zelden brengt de Brit eigen materiaal uit, maar in het bewerken en mixen van anderen excelleert hij als geen ander. Goed nieuws voor de liefhebbers: zijn beste remixen zijn nu op dubbel-cd verkrijgbaar via het Duitse K7! 

Genre: Elektro, house

Als dj weet Pearson een originele platenkeuze aan een geweldig gevoel voor timing te koppelen, iets wat zijn mixen altijd tot heerlijk opzwepende dansfeestjes maakt.Bijzonderheden: Dat Pearson als dj al geen lichtgewicht is, kon je onlangs horen op de 35e mix voor Fabric, en twee jaar geleden op het eerste deel van de Sci.fi.hi.fi serie. Als dj weet Pearson een originele platenkeuze aan een geweldig gevoel voor timing te koppelen, iets wat zijn mixen altijd tot heerlijk opzwepende dansfeestjes maakt. Toch dankt hij zijn bekendheid vooral aan de vele remixen die hij de laatste jaren produceerde. En ja, die waren niet voor de kleinste artiesten. Zo vroegen onder meer Franz Ferdinand, The Chemical Brothers, Depeche Mode, Goldfrapp en Röyksopp hem om een remix. Hoe verschillend de originelen daarbij ook mogen klinken, Pearson weet van elk nummer wel een aanstekelijke danstrack te maken. Daarbij gaat hij iedere keer zorgvuldig te werk, door de pakkende onderdelen van het nummer opnieuw te arrangeren en er een frisse dosis computerfunk tegenaan te gooien. Nummers van bijvoorbeeld Seelenluft (‘Manila’) en Freeform Five (‘Perspex Sex’) krijgen daardoor net wat meer pit. Hoogtepunten? Toch wel de remix voor ‘One, Two, Three, No Gravity’ (die Keulse classic van Closer Musik) en de vijftien minuten durende remix van Goldfrapp’s ‘Ride A White’. Minpuntje? Dat zijn remix voor ‘Inside Out’ van Feist ontbreekt. Die is zo lekker!

Hoogtepunt: 21 heerlijke Pearson remixes op twee schijfjes. Originele lengte, ongemixt, dus ook nog eens prima te gebruiken door dj’s.

Dieptepunt: Niet bijzonder.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader natuurlijk.

Oordeel zelf: luisteren naar Piece Work

Luister ook eens naar:

Ewan Pearson - Fabric 35

Ewan Pearson - Sci.Fi.Hi.Fi

 

Ewan Pearson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws