Henrik Schwarz Live (!K7)

Partyscene Redactie | 5 oktober 2007
music

Soultrip

Intro: ‘Zwartere’ mixalbums dan Henrik Schwarz zijn tweede mix-cd voor het Duitse label !K7 zullen er dit jaar niet verschijnen - zoveel is zeker. En dan doelen we niet op de pikzwarte hoes, maar op de muziek.

‘Zwartere’ mixalbums dan Henrik Schwarz zijn tweede mix-cd voor het Duitse label !K7 zullen er dit jaar niet verschijnenGenre: (deep)house en techno, gemixt met veel invloeden uit de soul, maar ook jazz en funk.

Bijzonderheden: 2006 was het jaar van Henrik Schwarz. Niet alleen zijn DJ Kicks-cd sloeg in als een bom, vooral zijn Coldcut-remix ‘Walk a Mile in my Shoes’ (ft. Robert Owens) maakte van de Duitse producer een wereldster. Menig muziekliefhebber liefkoost hem, met name de clubpromotors in alle uithoeken van de wereld lopen met hem weg. De boekingen waren vorig jaar / begin dit jaar dan ook niet aan te slepen. Henrik trad aan in clubs in Tokio, Manchester, Berlijn, Porto, Nagoya, Londen, Madrid, Glasgow, Istanbul, Rome, Chicago, Darmstadt, Frankfurt, Montreal, Nijnegen en Amsterdam. Daar gingen de bezoekers helemaal los op zijn sound: een mix van atmosferische house en techno, overgoten met dikke klodders soul-, funk-, en jazz. De Duitser nam al zijn sets op en combineerde de overgangen die de mooiste reacties opleverden, met behulp van Ableton, op zijn mixalbum ‘Live’. Net als op zijn debuutmix grijpt Schwarz je tijdens het eerste nummer bij de keel. Om je pas na de laatste seconde van de laatste track los te laten. Dat doet hij met behulp van tracks van o.a. Mari Boine, Kraak & Smaak en James Brown - meestal in z’n eigen bewerking, naadloos met elkaar verweven. De king of soul mag dan tussen zes plankjes liggen, met Henrik Schwarz hebben we een soulheld terug. 

Hoogtepunt: Henrik Schwarz Live bestaat alleen maar uit hoogtepunten. 

Dieptepunt: Nou okay, even zeuren. De track ‘Imagination Limitation’ kenden we al van zijn vorige mix-cd.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader van de bovenste plank. Deze mix kan altijd: in de huiskamer, auto, tijdens het stofzuigen, onder de douche, tijdens je huiswerk, in een club.

Oordeel zelf: luisteren naar Henrik Schwarz Live

Luister ook eens naar: Henrik Schwarz - DJ Kicks

Tracks Henrik Schwarz Live

1. Lullaby For Realville (2:04)
2. Earth Beats (Henrik Schwarz Remix) (5:48)
3. Vuoi Vuoi Me (Henrik Schwarz Remix) (6:34)
4. Stop, Look & Listen (Henrik's Version) (4:27)
5. Kalimba Dance (1:11)
6. Where We At (Live Version) (6:17)
7. No Sun In The Sky (Henrik Schwarz Remix) (3:57)
8. Leave My Head Alone Brain (6:35)
9. Louder (Henrik Schwarz Full Vocal Mix) (5:33)
10. Mango Meat (3:32)
11. Jimis (4:56)
12. Imagination Limitation (Dj-kicks) (3:44)
13. It's A Man's World (The Henrik Schwarz Remix) (6:34)
14. Atoms (Henrik Schwarz Remix) (5:00)
15. Walk Music (3:51)
16. Jazz Book No. 2 (3:43)

Love2Party-interview Henrik Schwarz

Henrik Schwarz @ MySpace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws