Fuse presents Shinedoe (Music Man)

Partyscene Redactie | 27 september 2007
music

What happened to the soul?

Intro: Danseres bij housegroep Quazar, begin jaren negentig. Officiële draaidebuut tijdens de VIP Club in Paradiso in ’95. Draait tussen ’97 en ‘00 drum & bass onder het pseudoniem Black Magic Queen. Scoort met ‘Dillema’ een kneiter van een clubhit in 2004. Richt samen met Dylan Hermelijn (aka 2000 and one) het label Intacto Records op, waarop in 2006 haar debuutalbum Sound Travelling verschijnt. Krijgt remixopdrachten van o.a. Samuel L. Session, Booka Shade en The Knife. Heeft de eer om de meest recente editie van ‘Fuse presents…’ te mixen.

Genre: Melodieuze house en techno.

‘What happened to the soul’, vraagt DJ Bone zich af in het openingsnummer. Verdwenen in het dj-koffertje van Shinedoe.Bijzonderheden: We hebben het hier natuurlijk over Shinedoe, de zwarte parel van de Amsterdamse technoscene. Een dj die sfeer brengt op de dansvloer. En warmte. Een mixvirtuoos met gevoel voor nostalgie en futurisme - ze draait met vinyl en cd’s en laat oude en nieuwe tracks de revue passeren. Een dj die tijdens Awakenings nooit als laatste zat draaien, want dan loopt ze het risico om de preek op zondagochtend te missen. En die is broodnodig om doordeweeks met een flinke portie positieve energie de studio in te gaan, om de week(end) spetterend af te sluiten achter de decks in clubs over de hele wereld. Voor de cd-serie van het Belgische technopaleis in Brussel mixte de Amsterdamse twintig fijne house en technotracks aan elkaar. Zowel vergeten houseklassiekers van o.a. Ron Trent en Underground Resistance als recent technowerk van o.a. Minilogue, Polder en Gui Boratto. Geen kille, knallende, maar warme, subtiele techno. ‘What happened to the soul’, vraagt DJ Bone zich af in het openingsnummer. Verdwenen in het dj-koffertje van Shinedoe.

Hoogtepunt: De bijdragen van Ron Trent. Tijdloos en ongeëvenaard.

Dieptepunt: De eerste vier, vijf tracks gaan behoorlijk diep.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader voor iedereen die de soul tegenwoordig zo mist in de technomuziek van vandaag.

Oordeel zelf: luisteren naar Fuse presents Shinedoe

Luister ook eens naar Fuse presents Joris Voorn

Tracklist:

1. DJ Bone – Music (Speech)
2. Substance & Vainqueur – Reverberate
3. Ron Trent – Feel The Rhythm (Version)
4. Laid – Punch Up (Wozsonik Vokz)
5. Mr. V - Jus’ Dance
6. Ron Trent & Chez Damier – Space Ridims
7. Daniel Mehlhart – Wach Werden
8. Denis Karimani – Strange But Cool (2000 And One Remix)
9. Arnaud Le Texier vs Italoboyz – Arancio
10. Shinedoe – Dialogue
11. 2000 And One – Pak Pak
12. Roy Davis Jr - About Love (Jon Marsh "All About" Vocal Mix)
13. Polder – Strange Ways
14. Dave Ellesmere – Today, Tomorrow And Yesterday
15. Dennis Ferrer – Transitions
16. Stephan Bodzin vs Marc Romboy – Ferdinand
17. Minilogue - Elephant’s Parade
18. Harry Romero feat. Robert Owens - I Go Back (Wink Hypnotic Interpretation)
19. Underground Resistance – Final Frontier
20. Gui Boratto – The Blessing

Zaterdag presenteert Shinedoe haar mix-cd in de Fuse. En ze is in goed gezelschap: Jeff Mills draait ook een plaatje mee.

DJ Shinedoe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws