The Glimmers presents Eskimo 5

Partyscene Redactie | 19 september 2007
music

Hokjesfeest

Intro: Waar trendy jongens het liefst op een rage meeliften, zijn er ook nog echte mannen van stavast. Mannen die niet anders kunnen dan gewoon hun hart volgen. In de muziek zijn dat bijvoorbeeld onze bekende zuiderburen, Mo en Benoelie, beter bekend als The Glimmers. Altijd in de weer met de meest uiteenlopende vormen van muziek, proberen zij ons op hun grillig pad mee te slepen. 

Na het al behoorlijk geslaagde ‘Fabric Live’ zijn de Glimmers terug bij thuisbasis Eskimo.Genre: de duvel en z’n ouwe moer.

Bijzonderheden: Nou pakte dat echt niet altijd even gelukkig uit, opvallend is wel dat met het verstrijken van de jaren hun mixen steeds meer overtuigen. Na het al behoorlijk geslaagde ‘Fabric Live’ zijn de mannen terug bij thuisbasis Eskimo. En deze keer zijn we echt helemaal om. Want in plaats van eclectisch draaien om het schokeffect, gaat het deze keer alleen nog maar om de fijne plaatjes. Een voor de Glimmers opvallend fraaie, stijlvolle en vooral sfeervolle opbouw die je meeneemt van een chillout-bar, naar een laat binnenkomende diva, van een koele discofunker, via freaky dub, naar hippe bejaarden, rappende electromannen, beukende beats, gestoorde club, Chicago house, Franse pop en muzikaal verdwaalde Japanners.

Grootste plus: met zo'n samenstelling breng je het plezier in het luisteren naar mixalbums weer helemaal terug, en het is nog best aardig gemixt ook. Muzikale hokjes mogen wat ons betreft dus weer voor altijd terug naar de reservebank.

Hoogtepunt: Gewoon een heerlijke mix.

Dieptepunt: Subjectief gezien zijn we niet zo heel erg gecharmeerd van de Arabische stampers van Caravan, en vooral die van de Dissidenten. Maar dat zeggen we tegenwoordig liever niet hardop.  

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Eskimo 5

Luister ook eens naar: Culture Club Vol 1, Culture Club Vol 2 & Culture Club Vol 4

DJ Kicks - The Glimmers

Mixed, Re-edited and Ph#cked up by The Glimmers

Tracks Eskimo 5

01. Primal Scream - Loaded
02. Shirley Bassey - Slave To The Rhythm
03. Venus Gang - Love To Fly
04. LCD Soundsystem - All My Friends
05. Herb Alpert - Bullish
06. Mac Attack - The Art Of Drums
07. Dissidenten - Fata Morgana
08. Pop Dell´Arte - Querelle
09. Kenneth Bager - Fragment One...And I Kept Hearing
10. The Glimmers - Kiss Me
11. Cultural Vibe - Ma Foom Bey
12. Eugene Record - I Dont Mind
13. Pleasure Pump - Fantasize Me
14. Das Etwas - Go Ahead
15. Patrick Coutin - J´aime Regarder Les Files
16. Trio - Da Da Da
17. Tussle - Warning
18. Dachambo - Conga La Gotta
19. The Caravan - Somewhere In Arabia

Glimmers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws