José Padilla - Café Solo 2 (Resist)

Partyscene Redactie | 12 september 2007
music

Minder muziek, maar niet minder gevarieerd

Intro: “Verdorie”, moet José Padilla hebben gedacht toen het Britse label Resist hem vroeg om de tweede editie van Café Solo samen te stellen. Mocht hij vorig jaar nog een dubbelaar volgooien met ‘smooth grooves en chilled sounds’, deze keer was er maar één schijfje gereserveerd voor de Spaanse dj.

Genre: Downtempo.

Jose Padilla, de geroutineerde dj uit Spaanje, is er in geslaagd om een zo’n gevarieerd mogelijke selectie van tracks te compileren waarop ‘horizontaal gedanst’ kan worden.Bijzonderheden: En dan wordt het alleen maar lastiger voor de man die ooit het Ibizaanse Café del Mar op de kaart zette, om uit zijn enorme muziekcollectie de mooiste, fijnste, meest relaxte tunes te kiezen. Waren dat er vorig jaar nog 27, dit keer zijn het er slechts 15. Toch is de geroutineerde dj er in geslaagd om een zo gevarieerd mogelijke selectie van tracks te compileren waarop ‘horizontaal gedanst’ kan worden. Dat kan onder meer op de zweverige deephouse van Lawrence. Op de sprookjesachtige synthesizermuziek van Royksopp-kloon Jóhann Jóhannsson. Op de cosmic disco van Lindstrøm. En op de brasil van Azymuth. Tel daar de tracks van downtempo-helden als Thievery Corporation, John Beltran en natuurlijk José Padilla himself bij op en je bent een relaxed schijfje rijker. Alleen wel eentje waarvoor dezelfde prijs betaald moet worden als die dubbelaar uit 2006. Afzetters, daar bij Resist.

Hoogtepunt: ‘Another Station’ van Lindstrøm lijkt de race om de meest gecompileerde track op verzamelalbums in 2007 te winnen. Terecht.

Dieptepunt: Dat er in Nederland geen beachclubs zijn waar dj’s de Café del Mar-vibe van weleer creëren. Er wordt genoeg passende muziek gemaakt en er zijn zat liefhebbers van dit geluid, dus waar wachten de strandtenthouders op? Weg met die naar electrohouse riekende Bloemendaalse brooddraaiers, meer ziel in de muziek graag. Dan gaat die zon vanzelf schijnen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Okay, het is niet zijn sterkste verzamelaar, maar een overzicht van Padilla is altijd goed.

Oordeel zelf: luisteren naar Cafe Solo 2

Luister ook eens naar: Café Solo 1

Tracks Café Solo 2

1 Few Lab - Attendez Un Moment

2 Magic Soul Orchestra - The Head (Original Mix)

3 Thievery Corporation Feat Notch - Amerimacka

4 Tones Of Tail - Lions

5 Gui Boratto - Acrostico

6 Turner - My Aeroplane Mania (Lawrence Remix)

7 Johann Johannsson - Hotel Borg

8 John Beltran - The Dawn

9 Jose Padilla - Voltar

10 Chilled By Nature - Musical Box (Naturally Chilled Mix)

11 No Logo - Easy

12 Linstrom - Another Station

13 Azymuth - Seems Like This

14 Chateau Flight Feat Shawn Lee - 1973 (Future Beat Alliance Remix)

15 Mercury Rev - Holes 

José Padilla

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws