Masters at Work - Stictly MAW (Strictly Rhythm)

Partyscene Redactie | 21 augustus 2007
music

Oude wijn in nieuwe zakken

Intro: Natuurlijk, we begrijpen het allemaal wel. Het legendarische New Yorkse label Strictly Rhythm is uit de dood herrezen, en dan wil je wat publiciteit genereren. En hoe doe je dat beter dan met een greatest-hits albums, waarbij al die legendarische houseplaten uit de jaren negentig aan elkaar worden gedraaid? En ja, we begrijpen ook dat het uitbrengen van platen niet meer zo lucratief is als voorheen, en dat het samenstellen van mix-cd's dus een handige manier is om wat geld te verdienen. De kachel in huize Vega en Gonzales moet ook branden. Maar twee keer vrijwel precies dezelfde cd maken, dat gaat toch echt te ver. 

Genre: New York house en garage.

Strictly Rhythm is terug, en iedereen mag het weten. En dus was het misschien wel een leuk idee om een dubbel cd uit te geven, waarop alle hits soepel aan elkaar worden gedraaidBijzonderheden: Louie Vega en Kenny Dope leveren tegenwoordig evenveel mix-cd's af, als dat ze vroeger vette houseplaten maakten. Een heleboel dus. Een hoop van die tijdloze klassiekers kwam uit op Strictly Rhythm, het label dat niet alleen de allerbeste platen, maar misschien ook wel het meest herkenbare logo had. Stricly Rhythm werd in 1989 opgericht, en dacht dat het een leuk idee was om hun tiende verjaardag te vieren door het uitbrengen van een verzamelaar met de allergrootste hits. De twee cd's moesten feilloos aan elkaar gemixt worden, en wie kon dit nou beter doen dan een van de belangrijkste troeven van de Strictly Rhythm stal: 'Little' Louie Vega? En zo geschiedde. Het resultaat mocht er zijn: "Ten Years of Strictly Rhythm" werd een naslagwerk voor iedereen die ooit nog wilde horen hoe mooi garage en house in de jaren negentig was. Aly-us "Follow me", Black Magic "Freedom", Logic "The Warning", Underground Sulotion "Luv'Dancin", Ultra Nate "Free", South Stret Player "Who? Keeps changing your mind", Harddrive "Deep Inside", River Ocean "Love and Happiness, Lil' Mo Yang "Reach": de lijst is oneindig. Fantastische cd, een must-have voor iedereen die van house houdt.

Acht jaar later heeft Strictly Rhythm weer iets te vieren. Vijf jaar na de tragische ondergang graaft Defected het label uit de grafkist op, en worden alle oude tracks online heruitgegeven. Strictly Rhythm is terug, en iedereen mag het weten. En dus was het misschien wel een leuk idee om een dubbel cd uit te geven, waarop alle hits soepel aan elkaar worden gedraaid. En ja hoor, Louie Vega was de beroerdste niet, net zomin al zijn maatje Kenny. En zo kan het dat voor de tweede keer schaamteloos uit hetzelfde vaatje wordt getapt, en alle evergreens, dit keer in een iets andere volgorde, aan elkaar worden gemixt. Een totaal overbodige herhaling van zetten.

Hoogtepunt: Stuk voor stuk zijn het topplaten, en het is fijn om ze allemaal te hebben. Maar we hadden ze al.

Dieptepunt: Dit staaltje marketingvernuft is wat mij betreft een dieptepunt in de mix-cd-carrière van Louie Vega.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Voor iedereen die Ten Years of Strictly Rhythm al heeft is het bagger. Voor iedereen die hem nog niet heeft, en wil horen hoe goed dit label was, een absolute aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Strictly MAW

Luister ook naar: Ten Years of Strictly Rhythm, mixed by Louie Vega. Dat is namelijk voor 80  procent dezelfde cd.

Masters at Work

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws