Amnesia Ibiza - Dj sessions Vol.3

Partyscene Redactie | 15 augustus 2007
music

Alsof Gordon en Bjork een duetje doen

Intro: Na twee delen afgeleverd te hebben in samenwerking met Marco V. is ook Amnesia's  resident-dj Brian Cross helemaal om: electrohouse is dé sound van 2007. Deze keer werkt onze Spaanse vriend dan ook samen met de door hem zeer hoog geachte Duitse deejay Tocadisco. 

Genre: Maximal(e) en minimal(e) electrohouse.

Ook op het belangrijkste vakantie house-eiland van de wereld blijken de keurmeesters van waren nog wel eens bezig met belangrijker zaken dan muziek.Bijzonderheden: Ook op het belangrijkste vakantie house-eiland van de wereld blijken de keurmeesters van waren nog wel eens bezig met belangrijker zaken dan muziek. Heeft dat barmeisje daar niet een erg blauwe tong? Zou het lezen van de koran in chill-out bars niet verboden moeten worden? Blijkbaar is ze daarbij ontgaan dat de samenwerking tussen Toca en Brian werkelijk kant noch wal raakt.

Alsof Gordon en Bjork een duetje doen. Alsof Sugar Lee Hooper de nieuwe cd van Marilyn Manson produceerde. Of God back-to-back met Satan een dj-setje doet.

De electrohouse die Brian je voorzet, is van het soort dat je doet verlangen naar een abrupt einde van deze electrohouse-rage. Dertien in een dozijn platen die allemaal wel goed klinken, maar nergens ook maar een beetje je ziel weten te raken. Tocadisco's ziel is aan zijn platenkeuze te horen al wat langer zo zwart als roet. De overgang naar zijn set op cd 2 is echt een cultuurschok. De donkerste geluiden, de diepste bassen; hoe krijg je deze twee uiteinden toch bij elkaar gezocht? Maar waarom moet mix 1 werkelijk alle toppen van de vrolijkheid bereiken, en mix 2 juist alle krochten van de hel omvatten? Bestaat er dan niet zoiets als variatie? Een moeilijk muzikaal document om thuis doorheen te komen. Een grote stap om nog eens in je cd-speler te stoppen. En een wel heel kleine stap vooruit voor de muzikale mensheid.   

      

Hoogtepunt: De overgang van de eerste naar de tweede cd. Van Brian naar Tocadisco dus.

Dieptepunt: De verdere ontwikkeling van die tweede cd. 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Goed te missen cd.

Oordeel zelf: Luisteren naar Amnesia Ibiza DJ Sessions Vol. 3

Luister liever eens naar: Eivissa 2007

Amnesia Ibiza

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws