Chris Fortier - As long as the moment exists (EQ)

Partyscene Redactie | 2 augustus 2007
music

Sfeervol debuut

Intro: Het debuutalbum van Chris Fortier heeft een erg gevarieerde plaat opgeleverd. De sfeer gaat van unheimisch tot euforisch, de stijlen van progressive naar ambient tot electro. 

 

Genre: progressive, electro

Het debuutalbum van Chris Fortier heeft een erg gevarieerde plaat opgeleverd. De sfeer gaat van unheimisch tot euforisch, de stijlen van progressive naar ambient tot electro. Bijzonderheden: Chris Fortier kennen we als eigenaar van het progressive-label Fade Records. Het aantal remixen (bijvoorbeeld ‘Silence’ van Delerium) en producties die achter zijn naam staan, is aanzienlijk. Toch is dit pas zijn eerste soloalbum. En dat niet eens van zijn eigen label, maar het Australische EQ Recordings.

De plaat is een sterke, sfeervolle laagjestaart geworden van allerlei genres. Rustige ambient (of is dat een pleonasme) zoals opener ‘Sunday is a Travel Day’, en afsluiter en titeltrack ‘As Long As The Moment Exists’. Er is ruimte voor acid bij ‘Under Your Nose’ en ‘Fantastic Diversion’, electro in ‘Don’t Hide What You Believe’ en ‘B Dub’ en smerige house in ‘Deviated Septum’. Fortier toont zich ook een liefhebber van klassiekers door zijn geslaagde hommage aan Octave One’s ‘Believe’, die prima past bij de rest van het album. De term instant klassieker is misschien wat overdreven, maar het debuutalbum van Chris Fortier zal niet snel vervelen.

 

Hoogtepunt: het prachtig uitgewerkte ‘Deep Throbmostess’.

Dieptepunt: geen. Luisteren naar deze cd heeft een boeiende reis opgeleverd.

Aanrader, twijfelgeval of bagger? Aanrader! Nu hopen dat album nummer twee niet zo lang op zich laat wachten.

Oordeel zelf: luisteren naar As long as the moment exists

Luister ook eens naar: Gus Gus - Forever

 

Chris Fortier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws