Cocktail Disco - Dimitri from Paris (BBE)

Partyscene Redactie | 1 augustus 2007
music

Muziek voor op de Love Boat

Intro: Als Dimitri from Paris een discocompilatie samenstelt voor BBE, dan kan er weinig misgaan. Zou je zeggen. Er zijn weinig mensen ter wereld die zo'n uitgebreide verzameling discoplaten bezitten als de Fransman. Dat hij weet hoe je een verzamel-cd moet maken, heeft hij ook al ontelbare keren bewezen. Tel hierbij op dat het Engelse label BBE zelden te betrappen is op een zwakke release en je kunt op voorhand niets anders concluderen dan dat het wel snor zal zitten met deze dubbelaar.

Genre: Cocktail disco

Wat is in vredesnaam cocktail disco? Een blik op de hoes, met daarop een plaatje van een cruiseschip, verklapt een hoop: muziek die hoort bij de Love Boat.Bijzonderheden: Wat is in vredesnaam cocktail disco? Een blik op de hoes, met daarop een plaatje van een cruiseschip, verklapt een hoop: muziek die hoort bij de Love Boat. Een beetje salsa, een beetje bossa, een beetje disco en een hoop kitch. Of misschien is het gewoon een term die Dimitri verzonnen heeft om een beetje orde aan te brengen in zijn enorme vinylverzameling. Want als je tienduizenden obscure discoplaten bezit, zie ze dan nog maar eens uit elkaar te houden.

Op Cocktail Disco laat Dimitri from Paris een kant van disco zien die grotendeels onderbelicht is gebleven. Hij redt hiermee dit subgenre van de vergetelheid, en dat is prijzenswaardig. Wie had anders ooit nog de latinversie van Stevie Wonder's ‘My Cherie Amour’ van Orquesta Novel gehoord? Of het eindeloos voortdurende ‘Starflight’ van The Band that fell to Earth, dat alleen vanwege zijn lengte (17.37) historische betekenis heeft? Vrijwel alle nummers op Cocktail Disco zijn nog nooit op cd verschenen, en enkel dat gegeven geeft de cd bestaansrecht.

Maar dit zal de gemiddelde luisteraar natuurlijk worst zijn, die wil gewoon een goeie cd. En of dit is gelukt, is een tweede. Want het is wel heel erg melig, wat Dimitri ons voorschotelt. Overdadige strijkers, dramatische blazers, over de top zang: Gershwin meets the Salsoul Orchestra op het songfestival. Het kan allemaal niet rijk genoeg georkestreerd, en daardoor vliegt vrijwel ieder nummer gigantisch uit de bocht. Leuk als gimmick, maar wie funkende boogie verwacht, kom bedrogen uit. Iedere dj die denkt 22 ongemixte wapens in handen te krijgen om de dansvloer mee in vuur een vlam te krijgen, zal zich nog eens achter de oren krabben: je publiek moet wel heel dronken zijn voordat er gedanst wordt op het ubercheesy ‘Lade of the night (hey honey come gimme money)’.

Hoogtepunt: Sommige liedjes zijn gewoon heel sterk, zoals ‘It's go to be love’ van Darcus of het downtempo ‘Baby I just wanna love you’ van Allen Jonelle.

Dieptepunt: Als je beide cd's achter elkaar luistert, voel je je zo slap als een vaatdoek.Twijfelgeval, aanrader of bagger? Voor iedereen die zich discoverzamelaar of muzieksnob een aanrader. Voor iedereen die van disco houdt, een twijfelgeval. Anders zal je dit ongetwijfeld bagger vinden.

Oordeel zelf: luisteren naar Cocktail Disco

Luister ook naar: Dimitri from Paris - Super Disco Friends

Tracks Cocktail Disco

Disc: 1 

1. Summertime [Original LP Version] - The Blue Velvets 

2. Ocean's Apart [Original 12" Version] - Vast Majority 

3. Never Too Late [Original 12" Version] - Victoria Hubbard Barnes 

4. Girl from Ipanema [Original 12" Version] - Astrud Gilberto 

5. C'est Si Bon [Original LP Version] - Rhoda Scott 

6. It's Got to Be Love [Original 12" Version] - Darcus 

7. Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me) [Original 12" Version] 

8. Joy of You [Original 12" Version] 

9. Disco Village [Original 12" Version] 

10. Show You the Way to Go [Original LP Version] - Charlie's Roots 

11. Starfight [Original 12" Version] 

Disc: 2 

1. What You Need Is My Love [Original 12" Version] - Cindy & Tito Rodriguez 

2. Never Gonna Let You Go [Original 12" Version] 

3. Take Me with You [Original 12" Version] - Ralfi Pagan 

4. Frenesi [Original LP Version] - The Ritchie Family 

5. Lady of the Night (Hey Honey Come Gimme Money) [Original 12" Version] 

6. Canteen [Original 12" Version] 

7. Keep It Up - Nightfall 

8. Little High Things [Original 12" Version] 

9. Something About You [Original 12" Version] 

10. Again [Original 12" Version] - Night People 

11. Baby, I Just Wanna Love You [Original 12" Version] - Jonelle Allen 

Dimitri from Paris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws