Defected in the house - Eivissa 2007 (Defected)

Partyscene Redactie | 26 juni 2007
music

Summertime!

Intro: Zoals gebruikelijk krijgen we aan het begin van de zomer de nodige vakantievoorpret cd’s over ons heen gestort. Natuurlijk ontbreekt Defected niet. En voor wie het nu nog niet weet; Eivissa lees je dus gewoon als: Ibiza! 

Genre: Zomerse house.

Bijzonderheden: Ibiza blijft voor de verstokte kolonisten uit het Verenigd Koninkrijk nog steeds de uitgelezen kans om zich eens van alle kanten te laten zien. Het walhalla voor Zoals gebruikelijk krijgen we aan het begin van de zomer weer de nodige vakantievoorpret cd’s over ons heen gestort. Natuurlijk ontbreekt Defected niet.drank en drugs, overspel en losbandigheid, Sodom en Gomorra, onverwachte- en gemiste kansen,  zeepbeldromen, natte dromen, zand, zon, zee en dope housebeats haalt elk jaar het beste bij de clubs en labels, maar daarnaast net zo gemakkelijk het slechtste bij het publiek, naar boven. Muzikaal gezien lijkt het elk jaar meer en meer een sport te worden de sound van de zomer al in, pak hem beet, mei op cd vast te leggen. Hoever iedereen er naast zat weten we pas in september, maar de voorspelling van Defected kan alvast op onze brede steun rekenen.  Capo di tutti capi, Simon Dunmore, zet ons een dis van de vetste, diepe houseplaten voor. Na een misschien wat onwennige start, gaan we gestaag mee in een grote zomerse deephouse-trip. Liefhebbers van de betere, diepe vocale house komen hier ruimschoots aan hun trekken.

Helaas is de tweede cd wat minder geslaagd. Een klein half uurtje inhaken op de electro-trend en een trio doelloos afgevuurde  percussiestampers temperen de pret een beetje. Gelukkig trekken oudgedienden Kerri Chandler en acid-goeroes Phuture de boel weer in het rechte spoor, zodat we toch nog kunnen spreken van ‘de soundtrack voor de zomer van 2007’.         

Hoogtepunten: Quentin Harris, Daniel Bovie, Larry Heard, Ben Westbeech, Outlines, Dennis Ferrer, Kerri Chandler en Phuture.

Dieptepunt: De deephouse-goes-electro dip op cd2.  

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Soundtrack voor je zomer 2007. Zeker tijdens cd1.

Oordeel zelf: Luisteren naar Eivissa 2007

Luister ook eens naar: Eivissa 2006

Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws