BoogyBytes vol. 03 mixed by Modeselektor

Partyscene Redactie | 12 juni 2007
music

Genres bestaan niet

Intro: Gernot Bronsert en Sebastian Szary van Modeselektor mochten de derde mixcompilatie van de Boogy Bytes-serie samenstellen. De populaire edities van voorgangers Kiki en Sascha Funke - waar house en techno elkaar vonden - weerhielden Bronsert en Szary er niet van om geheel hun eigen weg in te slaan. Met een heel aparte, eclectische en daardoor geweldig tijdloze mix als gevolg.

Genre: Minimal, Techno, Electro, hiphop maar dan anders

Gernot Bronsert en Sebastian Szary van Modeselektor mochten de derde mixcompilatie van de Boogy Bytes-serie samenstellenBijzonderheden: Wat moet een goede mixtape hebben? Een zorgvuldig gekozen aantal tracks dat samen een mooi geheel vormt is niet genoeg. De muziek moet als het ware opnieuw uitgevonden worden, waardoor een set platen meer dan de som der delen vormt. Dat je dit aan de mannen van Modeselektor kan overlaten, bewezen ze in het verleden al met de mixtape voor Boomkat. Met een opwindende onachtzaamheid worden op deze derde BoogyBytes allerlei genres op een hoop gegooid. Na een rustig hiphopbegin met The Detroit Experiment and Flying Lotus, delen Gernot en Sebastian een eerste klap uit door achteloos Spank Rock’s Rick Rubin naadloos over te laten gaan in Gia2000 van Paul Kalkbrenner. Vervolgens voeren de heren je langs het onuitstaanbaar verrukkelijke Nintendo-nummer ‘Idiot’ van James Holden en de Apparat remix van Nathan Fake’s Charly’s house. Track nummer 11 doet je nog meer wankelen door de vereniging van Errorsmith’s ‘Free For All’, Robag Wruhme’s ‘Papp-Tonik”, Female’s ‘Cally 2’ en Krause Duo’s ‘Tigerbett’. Dan is eigenlijk al geen andere conclusie mogelijk. Het is als een kunstwerk met gemengde technieken. Ogenschijnlijk niet voor elkaar bedoeld, maar door de kunstenaar zo samengesteld dat je moet toegeven dat het niet anders had kunnen zijn. Zonder een moment de spanning te verliezen, eindigt de compilatie met Radiohead’s ‘Idiotheque’. De technische knock-out is een feit. Ik kan niet anders doen dan snakken naar meer.

 

Hoogtepunt: Eerdergenoemde track 11? Het huwelijk van Dettmann’s ‘Let’s Do It’ en ‘A1’van Errorsmith? Of toch het driegangen menu van Skream met ‘Midnight Request Line’, Carl Craig’s remix van Rhythm & Sound’s ‘Poor People Must Work’ en toetje Burial’s  ‘Southern Comfort’? Zeg het maar.

Dieptepunt: het moment dat de plaat veel te snel afgelopen is na 65,07 minuten. Maar goed, er is altijd een repeat-knop.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, dacht ik zo. Een plaat als deze bewijst eens te meer dat genres niet bestaan.

Oordeel zelf: luisteren naar BoogyBites mixed by Modeselektor

Luister ook eens naar: Boogybites by Sascha Funke

Tracks:

01. intro by the panacea

02. siriusmo - "wow"

03. the detroit experiment - "vernors"

04. flying lotus - "1983"

05. spank rock - "rick rubin"

06. paul kalkbrenner - "gia2000 (modeselektor gia2007 remix)"

07. james holden - "idiot"

08. bobby peru - "erotic discourse (audiojack remix)"

09. c´hantal - "the realm (accapella)"

10. nathan fake - "charly´s house (apparat rmx)"

11a errorsmith - "free for all" / robag wruhme - "papp-tonikk"

11b female - "cally 2" / krause duo - "tigerbett"

12. skream - "midnight request line" (listen here) / angelo battilani "empty"

13. rhythm & sound w/ bobbo shanti - "poor people must work (carl craig remix)"

14. burial - "southern comfort"

15. jean jaques perrey & luke vibert - "moog acid (plastician mix)" / philippe cam - "karine"

16. various - "lost"

17. fill in #1

18. siriusmo - "discosau"

19. fill in #2 feat. teki latex

20. ttc feat. modeselektor - "une bande de mec sympha"

21. clatterbox - "collision detection"

22. mr. oizo - "half a scissor"

23. marcel dettmann - "let´s do it" / errorsmith - "a1"

24. µ-ziq - "µ-ziq theme"

25. phon.o - "ridin´ dirty"

26. radiohead - "idiotheque"

27. outro by modeselektor

Modeselektor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws