Lindstrom & Prins Thomas - Reinterpretations

Partyscene Redactie | 4 juni 2007
music

Nordic Space Brothers

Intro: De Noormannen Hans Peter Lindstrom en Thomas Moen Hermansen vallen ons al geruime tijd lastig met hun eigen interpretaties van disco. Space disco welteverstaan, naar de sounds van Godfather Giorgio Moroder en de eerste latinos die achter de keyboards kropen, de grondleggers van de Italo-disco. Tijd om hun eigen werk ook eens te her-interpreteren. Tussen het tijdrovende remixen en dj-en door presenteren de mannen ons een selectie van hun fijnste cosmic-disco producties tot nu toe.

Genre: Cosmic disco dus.

De Noormannen Hans Peter Lindstrom en Thomas Moen Hermansen vallen ons  al geruime tijd lastig met hun eigen interpretaties van disco. Space disco welteverstaanBijzonderheden: Kort van stof zijn ze niet. Met maar negen nummers weten ze met gemak de maximale speeltijd van een cd te benutten. Maar zo hoort het ook bij deze muziek. Een goeie trip heeft nu eenmaal een lange aanloop nodig. De remixen zijn een stuk meer geschikt voor de dansvloer dan de originelen. Het tempo is flink opgeschroefd, de beats klinken dieper, en percussie en handclaps zijn prominenter aanwezig. Ronduit geslaagd zijn de veel overtuigender 12" versie van Turkish Delight, de donkere percussie-techno-disco van Claudio en de heel mooi uitgespannen pianogroover Mighty Girl. Maar niet alles is even meeslepend. De mannen hebben een nogal brede smaak. En laten ons dan ook net zo makkelijk meegenieten van een mix van vette gitaren, bleepjes, synthesizer-greatest riedels en dubby beats, die bij elkaar genomen soms eerder irriteren dan amuseren. Nummer 8 doet je dit zojuist doorstane leed echter weer snel vergeten. 'Nummer Fire en' duurt maar liefst 21 minuten. Hoewel je je af kunt vragen of de wel heel langzaam opbouwende eerste 13 minuten niet in pakweg een minuut of 3 samengevat hadden kunnen worden, is de rest van het nummer de aanschaf van heel de cd al waard. Wat een geweldige plaat, geschikt voor zowel discotrippers, minimalisten, technoheads alswel dansende vrouwen met handtasjes tezamen.    

Hoogtepunt: De laatste 8 minuten van 'Nummer Fire En'

Dieptepunt: Geen. 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een derde van de nummers is niet echt wat je noemt 'een blijvertje', maar de rest klinkt gewoon als een klok. Qua tijdsduur zijn dit ook veruit de langste nummers. Aanrader dus.

Oordeel zelf: luisteren naar Reinterpretations

Luister ook eens naar: Sunkissed

Lees HIER het interview dat onze collega’s van Partyscene met het duo had

Lindstrom & Prins Thomas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws