Rose - Livin\' it (United)

Partyscene Redactie | 24 mei 2007
music

A good year for the Rose’s

Intro: Haar vorige album dateert al weer van 2002. Wel hoorden we haar nog zingen op het album van Floris. En begeleide ze de mannen van Kraak & Smaak op hun wereldtour. Nu is er dan eindelijk het tweede album van de ondertussen helemaal volwassen zangeres geworden Rose.

Genre: Soul.

Maar net als bij menig ander soulzangeres is niet alles Rose-engeur en maneschijn.Bijzonderheden: Over de zangkwaliteiten van Rose hoeven we niet te discussiëren. Alleen haar accent verraadt dat we te maken hebben met een uit de koude klei getrokken Hollandse soulsister. De nummers zitten vernuftig in elkaar, en de vocale arrangementen zijn gewoon top. Tot zover alles goed.

Maar net als bij menig ander soulzangeres is niet alles Rose-engeur en maneschijn. Soms krijgen we een beetje een overdosis van deze Whole Lotta Ros-i-e. Zoals bij alle muziek ligt de ware kunst van de kunst nog steeds in de kunst van het weglaten. Haar klasse komt dan ook pas tot uiting in de wat ingetogener nummers. En dus niet in de overvolle producties met schreeuwerige vocalen. Daar hebben we per slot van rekening Mariah Carey al voor. De helft van de nummers op deze cd, toch vooral bedoeld voor de huiskamer, is gewoonweg te druk om nog een gezellig gesprek bij te voeren. Het adrenalinegehalte stijgt gevaarlijk als je wat probeert over te brengen, terwijl een schreeuwerige zangers je gemakkelijk overstemd. Maar troost je, Rose, dat is een kwaaltje waar alle echte souldiva’s last van schijnen te hebben. Rose is gewoon onze eigen Hollandse versie van Joss Stone. Een vrouw met een stem als een brulboei. Een roos met een ziel.   

Hoogtepunten: Alone, Sunny day, When love calls,Say a prayer.

Dieptepunten: Met de beste wil van de wereld kan ik er niet opkomen waar het refrein van Sunny day nou van 'geleend' is. Weet jij het wel? Mail het naar john@love2party.nl en ik stuur je gewoon mijn promo-cd van Rose op!

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Je bent wel in voor een potje soul, en een ware patriot bovendien? Dan is dit de cd die je wil kopen.

Oordeel zelf: Luisteren naar Livin’ it

Luister ook eens naar: Floris

Rose

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws