Tobias Thomas - Please Please Please (Kompakt)

Partyscene Redactie | 10 mei 2007
music

Diep, donker en atmosferisch

Intro: Voor de freaks onder ons die wel eens een partytrip hebben ondernomen naar Duitsland, is Tobias Thomas geen onbekende. Als resident van Robert Johnson, Studio 672 en Panoramabar is hij een gewaardeerd lid van de Duitse minimal-scene. De geboren en getogen Keulenaar sloot zich in een vroeg stadium aan bij het plaatselijke Kompakt-imperium en liftte mee met het succes. Onlangs verscheen zijn derde mixalbum ‘Please Please Please’.

Genre: minimal en ambient.

Voor de freaks onder ons die wel eens een partytrip hebben ondernomen naar Duitsland, is Tobias Thomas geen onbekendeBijzonderheden: Het was James Brown die in 1956 een dijk van een hit scoorde met ‘Please Please Please’. Anno 2007 wil Tobias Thomas dit succes dunnetjes overdoen met zijn derde mixalbum. Hij laat de funk van Brown voor wat die is en gaat zijn eigen weg. Van onheilspellende en atmosferische ambient en downtempo naar energieke minimal. Bij het beluisteren van de mix blijkt dat Tobias een voorkeur heeft voor obscure muziek. Hij start met ultieme tripambient van Pantha du Prince en Adolf Noise (alter ego van DJ Koze). Pas bij de vierde track herkennen we iets van een baslijn, maar Krause Duo houdt de spanning erin met het dromerige ‘Kingpult’. Het is vervolgens Johannes Heil die je uitnodigt voor een ritje in zijn onderzeeër. Met Aquarius combineert hij donkere diepzeegeluiden met een droge en trage pulserende bas. Terug aankomend op het strand is het Ricardo Villalobos die klaarstaat met ‘The Contempt’ uit 1995. Het feest kan eindelijk beginnen! Tobias schroeft met ‘A Little Older, A Little Bolder’ van The Kooky Scientist het tempo op, maar wijkt niet af van zijn centrale thema: diep, donker en atmosferisch. Daar lijkt toch verandering in te komen met een warme eigen technoproductie genaamd ‘My Favourite Dress’. De mix lijkt nu echt los te komen met Reinhard Voigt, Pachulke und Sohn en Brant ft Mr Proper, maar dit is maar van korte duur. Alsof we nog niet genoeg stijlen hebben gehoord, gooit hij het over een andere boeg met poppy house en techno. Het zijn international Pony met ‘Gravity’ en Fleetwood Mac’s ‘Dreams’ in een remake van Stella en Geiger die wat vrolijkheid toevoegen.

Hoogtepunt: de obscure en onheilspellende producties van Pantha du Prince en ‘Aquarius’ van Johannes Heil. Daar houdt het niet op, want ook ‘The Contempt’ in de ‘Trip Tollsmix’ van Villalobos is een juweel.

Dieptepunt: Johannes Heil weet toch letterlijk het diepste punt van de oceaan te bereiken.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader. Geef deze mix een kans, en de schoonheid komt weldra naar boven.

Oordeel zelf: luisteren naar Please Please Please

Luister ook eens naar: The Modernist - Collectors Series Pt.1

Tobias Thomas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws