Dextro - Consequence Music (Grönland)

Partyscene Redactie | 24 april 2007
music

De verkeerde inschatting van James Holden

Intro: Op een verlaten plekje, ergens in een Schots gebergte, heeft Ewan Mackenzie alias Dextro zich zes maanden afgezonderd om zijn debuutalbum op te nemen. Sfeer is dan ook het toverwoord op Consequence Music.

Genre: Breaks, ambient, electronica.

De pakkende breaks, het melancholische pianospel, de rockende gitaren - Ewan Mackenzie’s muziek is de ideale soundtrack voor een een huiveringwekkende thrillerBijzonderheden: De 27-jarige Ewan Mackenzie probeert op bijzondere wijze aan zijn muziek te komen. Hij heeft zijn sampler altijd bij zich. Het geluid van een werkende printer, een oldskool telefoon, ronddraaiende molenwieken of het rumoerige Japanse straatleven; niets is te gek voor Dextro’s eigenzinnige geluid. Beïnvloed door het werk van producers als Boards of Canada, Biosphere en Brian Eno bracht hij in oktober 2004 zijn eerste plaat uit op het Border Community-label van James Holden. Een dijk van een hit is het niet geworden, maar de breaks en pianopartijen op ‘Do You Need Help’ smaakten absoluut naar meer. James Holden zal zich nog eens achter de oren krabben vanwege het feit dat hij Dextro niet met een studioalbum liet debuteren op Border Community. Nathan Fake heeft met een middelmatige langspeler de voorkeur gekregen boven de Schotse producer, die niet veel later werd gecontracteerd door het in Londen bivakkerende label Grönland. Consequence Music heeft zoveel meer te bieden dan Drowning in a Sea of Love en zelfs Holden's eigen conceptalbum The Idiots are Winning. De pakkende breaks, het melancholische pianospel, de rockende gitaren - Ewan Mackenzie’s muziek is de ideale soundtrack voor een huiveringwekkende thriller. Het enige album dat ooit had mogen verschijnen op Border Community.

Hoogtepunt: Het intro en de eerste drumpartijen op opener ‘Bladder Wreck’. Vanaf dat moment houdt Dextro de luisteraar in zijn greep. 

Dieptepunt: De ontmanteling van een sample door de luisteraar is toch een zwaktebod voor de producer. Tijdens de eerste luistersessie grepen vriendin en ondergetekende bij het nummer  ‘Atman’ naar de telefoon. Wat bleek? De telefoon ging niet af, het was de muziek van Dextro.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Regelrechte aanrader! Consequent aan de muziek van Dextro is de hoge kwaliteit.

Oordeel zelf: Luisteren naar Consequence Music.

Luister ook eens naar:

Yppah - You Are Beautiful At Al Times

Lunz - Reinterpretations

Chris Clark - Body Riddle

Dextro

Grönland

Dextro - 'Atman'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws