!!! - Myth Takes (Warp)

Partyscene Redactie | 12 april 2007
music

Punkfunkers doen Motel Mozaique

Inleiding: Dat platenlabel Warp niet voor één gat te vangen is, wisten we al. Maar de New Yorkse band met de onuitsprekelijke naam !!! lijkt wel erg buiten het aandachtsgebied te vallen. Het zevental brengt een combinatie van punk en funk met aandacht voor grooves. 

Genre: punkfunk

De onderliggende beats en geluidseffecten rammelen dan een beetje en er wordt nerveus ritmisch aan de bas en gitaren geplukt. De zang van Nic Offer is onderdeel van het groter geheel.Bijzonderheden: Misschien tekende Warp !!! ooit, omdat ze in deze formatie net zo’n potentie zagen als LCD Soundsystem inmiddels heeft ingelost. Net als James Murphy en Tim Goldsworthy heeft !!! dat gejaagde en soms dat gelaagde in zich. In New York heeft iedereen haast, maar soms houden ze pas op de plaats om een groove aan te houden. Zo ook !!! De onderliggende beats en geluidseffecten rammelen dan een beetje en er wordt nerveus ritmisch aan de bas en gitaren geplukt. De zang van Nic Offer is onderdeel van het groter geheel. Een impact generen zoals de oude discoproducers, funkateers en krautrockers dat ook wilden bewerkstelligen. Een bezwerende, meeslepende repeterende groove creëren. Echter, dat lukt niet in elk nummer. Sweet Life kent eigenlijk te veel breakmomenten en opener Myth Takes irriteert door het geluidje dat door het nummer heen zit en dat van de prairie lijkt te stammen.

Maar als !!! in de langere nummers dan de groove beet heeft en houdt, bewijzen ze dat de verhalen die over hen bekend zijn, namelijk dat het een enorm goede liveband is, best wel eens waar zouden kunnen zijn.

Hoogtepunt: Must be the Moonlight, Heart of Hearts, Bend over Beethoven, inderdaad de langere nummers waar de groove de sfeer bepaald.

Dieptepunt: Break in case of anything, sweet life en myth takes

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Voor elke uitroepteken een ster.

Oordeel zelf: Luisteren naar Myth Takes

Luister ook eens naar:

Outhud

The DFA Remixes Chapter Two

!!! treedt komend weekend op tijdens Motel Mozaique. Ze staan komende vrijdag tussen 21.45 en 22;45 in Off_Corso.

!!!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws