Raw Artistic Soul - You got rhythm too (Gogo Music)

Partyscene Redactie | 10 april 2007
music

Aangename kennismaking

Intro: Nog nooit van gehoord, van Raw Artistic Soul. Een korte google-zoektocht leert dat een zekere Phil Kullman, een Duitser, de man is achter dit project. En dat hij in 2005 een album uitbracht dat What about love heet. Ook dat is aan mij voorbij gegaan. En dat hij remixes heeft gedaan voor onder andere Beady Belle en Tiger Stripes. Nou, ik heb ze niet gehoord. Zijn nieuwe album heet You got rhythm too. Het zal mij benieuwen.  

Al tijdens het eerste nummer gaat er een lichte golf van opwinding door me heen: dat klinkt lekker!Genre: Rauwe, artistieke soulvolle house.

Bijzonderheden: Al tijdens het eerste nummer gaat er een lichte golf van opwinding door me heen: dat klinkt lekker! Strakke baslijn, funky blazers en een fijne jazzy housegroove. Dit belooft wat. ‘Zaab’, het tweede nummer, is niet minder goed: een vrolijk housedeuntje, ideaal om een dansvloer mee op te warmen. Bij ‘The light’ slaat het enthousiasme pas echt toe: wat een kippenvelplaat! Percussie zoals we die kennen van Louie Vega en Osunlade ondersteunen spoken-word koningin Ursula Rucker, die nooit te beroerd is om een van haar rijmpjes uit te lenen aan welke producer dan ook. Wumni, die we ook kennen van haar samenwerking met de Masters at Work, levert haar bijdrage op het sterke ‘Oyo O’. Dan zijn we al over de helft van het album, zonder ook nog maar een slechte track te horen. En geloof het of niet, deze slechte track komt ook niet. Wel wordt het gaandeweg het album iets minder dansbaar, al is afsluiter ‘In their eyes’ weer een heerlijk groovy strandnummertje.

You got rhythm too is gewoon een heel goede plaat! Hoe kan ik Raw Artistic Soul ooit over het hoofd hebben gezien?

Hoogtepunt: Ursula Rucker - ‘The Light’.

Dieptepunt: Een kniesoor zou zeggen dat hij dit soort soulvolle house al eens gehoord heeft. Oude wijn in nieuwe zakken. Maar wel heel lekkere wijn.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, zeker met de zomer in aantocht.

Oordeel zelf: luisteren naar You got rhythm too

Luister ook naar:

Soulheaven - dj Spen & Osunlade

Louie Vega - Elements of Life

Raw Artistic Soul

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws