Dub Pistols - Speakers & Tweeters

Partyscene Redactie | 10 april 2007
music

Meligheid troef

Intro: De cd Speakers & Tweeters van de Dub Pistols gaat ten onder aan goede bedoelingen. Want wat blijkt? Ska, hiphop en dub gecombineerd als bier in een glas waar melk in heeft gezeten, slaat hartstikke dood.

De geezers van de Dub Pistols maken namelijk in vergelijking met hun buurtgenoten niet meer dan muzikaal behang. Leuk voor in de strandtent op de achtergrond, maar een echte aanbeveling kan je het niet noemen.Genre: ska, hiphop, dub.

Bijzonderheden: Ze komen uit West Londen, Dub Pistols-producers Barry Ashworth, Jason O'Bryan en William Burroz, dus de vergelijking met de Audio Bullys dringt zich op. Een vergelijking die daar ook meteen ophoudt. De geezers van de Dub Pistols maken namelijk in vergelijking met hun buurtgenoten niet meer dan muzikaal behang. Leuk voor in de strandtent op de achtergrond, maar een echte aanbeveling kan je het niet noemen. Het is allemaal te gladjes. Ook niet helemaal onlogisch als je kijkt naar de genres die op het album Speakers & Tweeters worden gecombineerd. Hoe kun je de cockney raps van Rodney P in You’ll never Find serieus nemen, als die voorafgegaan zijn door de disco van Open? Meligheid troef dus. Dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest?

Hoogtepunt: Opener Speed of Light.

Dieptepunt: De kerkklokken in de Blondie cover Rapture. Fout!

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Deze cd kan het deze zomer best eens goed gaan doen in het strandtentencircuit. Kun je hem meteen ook als frisbee gebruiken.

Oordeel zelf:Luisteren naar Speakers & Tweeters

Luister liever eens naar: U.N.K.L.E. & Gorillaz, die bewijzen dat uiteenlopende genres wel succesvol gecombineerd kunnen worden

Dub Pistols

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws