DJ Mehdi - Lucky Boy (Ed Banger)

Partyscene Redactie | 14 maart 2007
music

Spank Rock meets Daft Punk

Inleiding: De getekende versie van Mehdi op de hoes lijkt met het varsity jack en old school sneakers op een aloude b-boy. De Fransman haalde zijn inspiratie dan ook uit de jaren tachtig. Toen b-boys nog vooral op electro-hiphop van artiesten als Freeez, Mantronix en Afrika Bambaataa hun capriolen uithaalden. Mehdi polijstte het geluid naar de huidige maatstaven met wat Franse finesse.

Genre: electrobasshiphop

Mehdi Faveris-Essadi opereert al langere tijd als schakel binnen de ondergewaardeerde Franse hiphop. Vooral als producent. Nu hij zijn tweede soloalbum heeft uitgebracht bij het uberhippe Ed Banger Records, lijkt globaler succes in het verschietBijzonderheden: Mehdi Faveris-Essadi opereert al langere tijd als schakel binnen de ondergewaardeerde Franse hiphop. Vooral als producent. Nu hij zijn tweede soloalbum heeft uitgebracht bij het uberhippe Ed Banger Records, lijkt globaler succes in het verschiet. Nederland volgde echter, zoals vaker, later met de uitgave. Mehdi’s electrohiphop combineert het speelse van Spank Rock met het soms dartele van Daft Punk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het album uitkwam bij Ed Banger. Het label van Pedro Winter, voormalig manager van Daft Punk. Wat Winter in Daft Punk zal hebben aangesproken, geldt ook voor Mehdi. I Am Somebody bijvoorbeeld heeft ook dat verantwoorde dancegevoel met poppy vocalen en vocoders. Mehdi is dan ook wel schatplichtig aan Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homen Christo, luister ook maar naar Signature en Boggin. Of de opgevoerde stemmetjes in Pony Rocking. Door nummers als Wee Bounce en Saharian Break, met Afrikaanse percussie als basis heeft Mehdi nog steeds een eigen identiteit. Daar zorgen ook de sterke vroege hiphopinvloeden voor. Zolang Daft Punk niet met nieuw materiaal uitkomt, is er gelukkig Mehdi.

Hoogtepunt:I am Somebody, Pony Rocking en Leave me alone. Als Mehdi met vocalen speelt, is hij op zijn best. De instrumentale nummers zijn wat minder.

Dieptepunt: Lovebombing

Aanrader, twijfelgeval of bagger: aanrader

Oordeel zelf: Luisteren naar Lucky Boy

Luister ook eens naar:

Basement Jaxx - Crazy Itch Radio

Spank Rock - Yoyoyoyoyo

Daft Punk - Discovery

DJ Mehdi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws