Hospital Mix Five - London Elektricity (Hospital)

Partyscene Redactie | 15 februari 2007
music

Fast Soul Music

Intro: In de voetsporen van Roni Size’s Reprazent ging Tony Colman met zijn band London Elektricity de afgelopen jaren de wereld over. Bezoekers van gerenommeerde festivals als Glastonbury, Big Chill en Pukkelpop waren getuige van de energieke live-optredens van de Londense band. Eind 2005 zat Colman er fysiek en mentaal doorheen. Het bandleven viel hem op 45-jarige leeftijd zwaar en het einde van de live-formatie was een feit. Tony pakte het draaien weer op en zijn terugkeer achter de ‘decks’ te vieren, stelde Colman de vijfde editie van de Hospital mixserie samen.

Genre: Drum & bass.

London Elektricity heeft maar liefst zes eigen tracks in de mix opgenomen. Allen van het succesvolle album ‘Power Ballads’Bijzonderheden: Hospital Records heeft drum & bass een nieuwe betekenis gegeven. In alle uitingen heeft het label het over ‘Fast Soul Music’. Daarmee wordt de spijker op zijn kop geslagen. Releases van Hospital zijn dan ook doordrenkt met soul en funk. Op deze mixcompilatie laat Tony zich van zijn beste kant zien. Maar liefst dertig tracks mixt hij in een vlot tempo aan elkaar. Wie vorig jaar Colman in 11 en Club Rotterdam aan het werk heeft gezien, weet dat het een showman pur sang is. Geen statische en arrogante dj, maar een excentrieke en gedreven liefhebber die een show van jewelste geeft. Niet de beste mixer, maar als je in recordtempo platen aan elkaar mixt, zijn fouten geoorloofd. Op deze mixcompilatie doet Tony het foutloos met alleen maar Hospital-releases. Vorig jaar werden er maar liefst drie debuutalbums op het label uitgebracht - die van Logistics, Cyantific en Q Project. Daarvan wist alleen Logistics te overtuigen. Zijn aandeel op deze mix is dan ook groot: ‘Girl from Mars’, ‘Haunted by her Yesterdays’ en ‘Falling for you’.

London Elektricity heeft maar liefst zes eigen tracks in de mix opgenomen. Allen van het succesvolle album ‘Power Ballads’. Naast een verkapt overzicht van 2006 geeft London Elektricity een sneak preview van tracks die in 2007 uit gaan komen. Tracks van Danny Byrd, High Contrast, London Elektricity, Sonic, Nu:tone en Bungle moeten de komende maanden de dansvloeren gaan veroveren.

Hoogtepunt: Sonic met ‘Electrosound’ en Seba & Paradox met ‘Move On’ - drum & bass met diepgang.

Dieptepunt: enkele platte platen van Q Project en Cyantific

Twijfelgeval, aanrader of bagger? In drum & bass-land komen steeds meer releases uit waar de ‘Soul’ uit ‘Fast Soul Music’ in verdwenen is. Gelukkig beschikt Hospital nog over een aantal stijlbewakers, die allen een plekje hebben gekregen op deze mix. 

Oordeel zelf: luisteren naar Hospital Mix Five

Luister ook eens naar: London Elektricity: ‘Billion Dolar Gravy’

Interview Tony Colman

Hospital Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws