Swirl People - Swirl it up (Aroma)

Partyscene Redactie | 14 februari 2007
music

De onverwachte opleving

Intro: Het Belgische Swirl People is een project van Dimitri Dewever en Raoul Belmans. Dimitri kunnen we gemakshalve indelen onder het kopje:muzikant/producer. Kompaan Raoul heeft zich vooral bewezen als dj. Naast zijn internationale boekingen, is hij met regelmaat te bewonderen in Belgie’s ‘diepste’ housestad Leuven, de plaats waar hij zijn ‘Food’-clubnachten organiseert. 

Genre: Deephouse, waarbij meteen de vraag rijst: is Leuven dan toch een buitenwijk van Chicago? Maar dan 1 met slechte verbindingen?

Na een sterk openingsnummer stort de cd helemaal in elkaar. De ene na de andere lichtgewicht houseplaat komt voorbij.Bijzonderheden: Inmiddels is dit het derde album dat de mannen aan ons presenteren. Belangrijkste verschil met de voorgangers is dat deze keer de vocalen centraal staan. Verder is er weinig aan het concept gewijzigd. Alle nummers zijn weer aan elkaar geplakt of min of meer gemixt. Achterliggende motivatie hiervoor is dat de gemiddelde thuisluisteraar nu eenmaal niet op lange in- en outro’s zit te wachten. De gemiddelde lengte van de nummers is dan ook rond de vier minuten.

Helaas blijkt zelfs zo’n korte tijdspanne nog wel eens een stapje te ver. Na een sterk openingsnummer stort de cd helemaal in elkaar. De ene na de andere lichtgewicht houseplaat komt voorbij. ‘Zoute’ samples en housegrooves ‘uit het handboek van de jonge housepadvinder’ worden zonder enig mededogen over je uitgestort.

En net als je deze cd routinematig bij je andere huisvuil wilt gaan zetten, gebeurt er ineens wat geks. Het titelnummer komt voorbij, en je denk: “ach, dit klinkt best goed!" De beslissing om de cd toch maar af te luisteren, blijkt een goede. Eind goed, al goed? Ach, de jongens hebben in ieder geval potentie. Ze laten het alleen niet altijd horen.     

     

Hoogtepunt: De onverwachte opleving vanaf nummer negen. Met als hoogste hoogtepunt de hidden(!) track aan het eind van de cd.

Dieptepunt: Zoals het woord al zegt, is een langspeler best lang. En in dit geval duidelijk te lang! 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Een twijfelgeval. De heren hebben gewoon te weinig goede nummers geselecteerd op hun derde album.

Oordeel zelf: Luisteren naar Swirl it up

Luister ook eens naar: Special Combo

Swirl People

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws