Wicked Jazz Sounds mixed by Phil Horneman & Leroy Rey

Partyscene Redactie | 23 januari 2007
music

Wicked!

Intro: Wicked Jazz Sounds mag zich rekenen tot één van die zeldzame concepten in de randstad die succesvol een clubavond weten neer te zetten, zonder daarbij gemakshalve het geijkte pad te volgen. Met muziek, mijlenver verwijderd van heersende trends als minimal- en electrohouse, blijkt het mogelijk om regelmatig een flinke doelgroep te bedienen. Het geheim achter het succes is eigenlijk zo simpel: draai gewoon eens wat anders dan je gisteren deed. Open je oren en ontdek dat er bijna in elke muziekstijl wel wat moois te ontdekken valt. Twee experts in deze gedachten zijn dj's Phil Horneman en Leroy Rey.     

Genre: Wicked ‘jazz’.

Phil gaat zich op de eerste cd te buiten aan fascinerend klinkende opwarmers, gruizig klinkende funk en diep-groovende disco met een soulsausje. En nog veel meer moois, deze keer ook snel naar een pittig tempo doorgedraaid. Op cd twee mag Leroy zijn ding doen. Net iets meer in de underground geworteld en met een duidelijke voorliefde voor percussie, is dit duidelijk de ‘s nachts na twaalven set.Bijzonderheden: Met het eerste deel werd al meteen een overtuigend staalkaartje voor WJS neergezet. De reacties waren zelfs zo positief dat deel twee meteen maar een dubbellaar werd. Goed bedoeld natuurlijk, maar toch bleken 2 Phil Horneman-schijfjes iets teveel van het goede. Ook deze keer is het dan weliswaar een dubbel-cd geworden, de opzet is nu stukken boeiender. In het besef dat WJS een grote familie is, besloot Phil in zijn oneindige wijsheid dat er een schijfje voor een gewaardeerde collega beschikbaar moest zijn. Phil gaat zich op de eerste cd te buiten aan fascinerend klinkende opwarmers, gruizig klinkende funk en diep-groovende disco met een soulsausje. En nog veel meer moois, deze keer ook snel naar een pittig tempo doorgedraaid. Op cd twee mag Leroy zijn ding doen. Net iets meer in de underground geworteld en met een duidelijke voorliefde voor percussie, is dit duidelijk de ‘s nachts na twaalven set. Iets minder liedjes en net iets meer grooves dus. Samen zijn het gewoon twee machtige sets die elk met schitterende platen naar een hoogtepunt toewerken. En dat allemaal in 1 cd-doosje!     

Hoogtepunt: Twee cd's achter elkaar afspelen, zonder je ook maar een moment te vervelen, mag toch zeker wel een hoogtepunt worden genoemd?

Dieptepunten: Waar?

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Wat zeg ik? Net te vroeg uitgekomen om ook nog eens de ideale 'Muziek-10-Daagse' cd te worden. Een musthave voor de echte muziekliefhebber. Een voorbeeld voor velen. 

Luister ook eens naar: WJS deel 1 & WJS deel 2

Oordeel zelf: Luisteren naar WJS deel 3

Wicked Jazz Sounds

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws