Vive la Fête - Vive les remixes

Partyscene Redactie | 16 januari 2007
music

Diefstal  

Intro: Vive la Fête is die geinige Belgische band die al heel wat festivalpodia op zijn kop heeft gezet. Met als blikvangers het echtpaar Els Pynoo, peroxydeblonde zangeres annex vamp, en ‘haar-zo-zwart-als-de-nacht’-gitaargod Danny Mommens. Zelf omschrijven ze hun mix van ‘80s electro, rock en Franse chansons het liefst als kitsch-pop. Veel van hun singles werden de afgelopen jaren in een elektronisch remixjasje gegoten. En hoe chaotisch de band ook soms mag overkomen, je vindt de remixen allemaal netjes in chronologische volgorde terug op Vive les remixes.   

 

Genre: Electroclash.

Sommige nummers lijken slechts geschikt voor volslagen contactgestoorde, waarschijnlijk brildragende, vroeg kale, vrijgezelle muzieknerds met een fetisj voor uiterst koele ‘80s electrobeats.Bijzonderheden: In de remixen worden Danny’s gitaarpartijen en Els’ soms tenenkrommende zang (we konden het toch niet laten om dit terloops even op te merken) soms wat meer op een zijspoor geschoven. En dat komt de dansbaarheid natuurlijk behoorlijk ten goede. Toch is zelfs dat niet altijd genoeg. Sommige nummers lijken slechts geschikt voor volslagen contactgestoorde, waarschijnlijk brildragende, vroeg kale, vrijgezelle muzieknerds met een fetisj voor uiterst koele ‘80s electrobeats. Types die als ze maar lef genoeg hadden, zich waarschijnlijk rijkelijk in minimal house zouden onderdompelen. Maar waar de overgang van een ‘80s geluid naar een al even geestdodend geluid anno 2007 waarschijnlijk direct een acute hartstilstand zou veroorzaken. Alles wat we horen is gejat. Elke discobaslijn die wel lekker klinkt, is gewoon van Patrick Cowley of een andere discoheld. En dan ook nog eens een cover van de Bollock Brothers, Trans-x (heel slecht getimed na de al even zoute Pako hitversie), en een wel heel onzinnige Deep Purple cover, ‘Child in Time’. Live opgenomen in Mexico, of all places!

Vive la Fête is ooit als een grap begonnen, de remixen klinken vooral als een grap die te vaak verteld is.

Hoogtepunt: Je krijgt wel zin om eens wat oude discostampers uit je kast te trekken.

Dieptepunten: Je krijgt wel zin om eens wat oude discostampers uit je kast te trekken.  

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Afrader, dit heb je echt niet nodig als je nog steeds een beetje met je tijd meegaat. Voor de extreem conservatieven onder ons: de cd van de week.

Oordeel zelf: Luisteren naar Vive les remixes

Luister wel naar: Goldfrapp remixes Chapter 2

Vive la Fête

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws