Luke Slater - Fabric 32

Partyscene Redactie | 15 januari 2007
music

Prettig onvoorspelbaar

Intro: De Londense club Fabric begint het nieuwe jaar goed met een mixalbum van een oudgediende top-dj. Luke Slater laat met een gevarieerde tracklist horen dat hij na vijftien jaar nog steeds één van de grote namen in de technoscene is.

Genre: Techno/electro

Slater draait regelmatig in de Fabric en heeft deze mix op een middag in de club opgenomen, omdat hij de authentieke vibe van Fabric wilde neerzetten.Bijzonderheden: Luke Slater is sinds begin jaren negentig actief als dj en producer. Zijn eerste succesvolle releases produceerde hij onder de naam Planetary Assault Systems voor het label Peacefrog. Ook de op Novamute uitgebrachte albums als Freek Funk en All Exhale werden met veel waardering ontvangen. Het afgelopen jaar was het nogal stil rondom de Brit. Hij hield zich voornamelijk bezig met het opzetten van zijn eigen online label Mote-Evolver, met als doel eigen digitale releases zonder tussenpersonen aan te kunnen bieden aan zijn fans. Hoewel de nadruk bij Slater voornamelijk op zijn producties ligt, is hij toch ook al vele jaren een verdienstelijke en eigenzinnige dj. Hij mag dan geen meester in skills en tricks zijn, maar weet met zijn sets toch altijd een sfeervolle combinatie van techno, acid en electro af te leveren.

Slater draait regelmatig in de Fabric en heeft deze mix op een middag in de club opgenomen, omdat hij de authentieke vibe van Fabric wilde neerzetten. Vanaf de eerste zware minimal track van L.B. Dub Corp. (a.k.a. Slater) lukt het hem om de aandacht van de luisteraar goed vast te houden. Al snel duiken de eerste funky ‘rides’ en ronde acid-baslijnen op en overheerst vooral de glitcherige electro house. De dansvloerkraker ‘A Bit Patchy’ van Switch komt vervolgens een beetje melig en gemakzuchtig over en wordt gelukkig snel verdreven door de eigen hoekige ‘back to basic’-track ‘Organ Bender’.

Daarna zoekt Slater de vage electroclash en swingende tech house van Tres Demented, Shakes, Audion en The Juan Maclean op. Opvallend hierbij is dat hij een strak samenhangend geheel weet te maken van de nogal uiteenlopende stijlen van de gekozen tracks. Zoals het een goede ‘klassieke mix’ betaamt, wordt er in het laatste gedeelte afgesloten met relaxte Detroit techno van Martin Buttrich, Basic Channel en Slater zelf. ‘Fabric 32’ is prettig onvoorspelbaar en heeft een hoog dansvloergehalte. Het is wel jammer dat het volume van de verschillende tracks niet altijd constant is en er wat mixfoutjes op de cd te ontdekken zijn. Die heeft Slater er bewust ingelaten, want een dj is ook maar een mens.

Hoogtepunt: Luke Slater -‘Organ Bender’ (Alone At The Altar of Twisted Souls Mix), Tres Demented - ‘She’z Satan’ (instrumental mix), Shakes - ‘Sister Self Doubt’, Planetary Assault Systems - ‘GT’ (Version 2).

Dieptepunt: Het was interessanter geweest als Slater in plaats van de hitjes van Switch, Buttrich en Raudive, nog wat vage en minder bekende platen uit zijn collectie had gevist.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader. Ondanks de schoonheidsfoutjes een aangename en dansbare Fabric-release.

Oordeel zelf: Luisteren naar Fabric 32

Luister ook eens naar: Luke Slater - Fear & Loathing 1 & 2

Tracklist
1. L.B.Dub Corp - Rhythm Division - Mote-Evolver
2. Colin Zyskowski - For The Asking - Addon
3. Sleeparchive - Transposition Reverse - Sleeparchive
4. Guy J and Sahar Z - Hazui (Gui Boratto Remix) - Electribe
5. Markus Lange - Ruhestörung Plattenbau - Craft Music
6. Tres Demented –Brain Freeze – Planet E
7. Putsch ‘79 – Doin’ It - Clone
8. Switch - A Bit Patchy (Club Mix) - Data
9. Luke Slater - Organ Bender (Alone At The Altar of Twisted Souls Mix) - Mote-Evolver
10. Tres Demented- She’z Satan (instrumental mix) - Planet E
11. Shakes - Sister Self Doubt - Hot Hot Hot
12. Spank Rock - Bump (Switch Remix) – Ninja Tune
13. Luke Slater - She Showed Me Heaven - Mote-Evolver
14. Raudive – Here (Len’s Podium Remix) - Podium
15. Audion - Mouth To Mouth – Ghostly International
16 The Juan Maclean - Love Is In The Air (Mock & Toof Remix) - DFA
17. Perspects – Strap – Interdimensional Transmissions
18. Activator - Doctor Gato (Plus 4 Reasons) – International Deejay Gigolo
19. Jürgen Driessden - The Message - Mutekki
20. Martin Buttrich - Full Clip - Planet E
21. Basic Channel - Phylyps Trak II/II – Basic Channel
22. Planetary Assault Systems - GT (Version 2) - Mote-Evolver

 

Luke Slater

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws