Recloned - a collection of remixes (Clone)

Partyscene Redactie | 9 januari 2007
music

Niet wereldschokkend, wel verfrissend   

Intro: Recloned is een verzamel-cd waarop enkele zeer diverse remixen van tracks staan die in de afgelopen tijd op Clone zijn verschenen. Clone-tracks geremixt door artiesten van Clone zelf en door artiesten die niet verbonden zijn aan het Rotterdamse muziekimperium. Tracks die voorheen alleen op vinyl verkrijgbaar waren, zijn nu netjes bij elkaar gebracht. De cd geeft een mooi overzicht van wat er zoal op remix-gebied bij Clone gebeurt.

Genre: Electro

Een wat hardere beat, wat meer of juist minder melodie, de nadruk op andere elementen, echt wereldschokkend is het allemaal niet. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, omdat veel tracks van zichzelf al ijzersterk zijnBijzonderheden: Het merendeel van de nummers op deze cd zal iedereen die eens in de zoveel tijd op een dansvloer te vinden, is wel bekend in de oren klinken. Veel van de remixen op de cd  wijken weinig van het origineel af. Een wat hardere beat, wat meer of minder melodie of de nadruk op andere elementen - echt wereldschokkend zijn deze remixen niet. Gelukkig hoeft dat ook niet, omdat veel tracks van zichzelf al ijzersterk zijn en juist die kleine aanpassingen maken dat sommige nummers nóg beter uit de verf komen, of een verfrissende draai krijgen. Lindstrom & Prins Thomas nemen bijvoorbeeld Tyrells ‘Disco Lunar Module’ onder handen en zorgen ervoor dat het woord disco in de titel nog meer tot zijn recht komt. S.Y.D. haalt bij zijn remix van Pauli & Tyrell's ‘Little’ het tempo wat omlaag en drijft de italo-factor omhoog. Dexter's remix van ‘Watskeburt?!’ maakt de track een stuk meer dansvloergericht. Eén van de mooiste tracks op de cd is Charles Webster’s remix van Delgui's (een pseudoniem van Gerd) ‘Highlights’. Deze houseklapper wordt momenteel door menig dj grijsgedraaid. Tussen al dit moois staat eigenlijk maar één lelijk eendje. Carl Craig, normaal toch een verdienstelijk muzikant, levert met zijn remix van Adult's ‘Hand to Phone’ een koppijntrack van heb ik jou daar. Nu ligt dat niet helemaal aan de Amerikaan, want van het origineel valt weinig goeds te maken. Desondanks brengt Recloned de niet platenkopers en digitale dj's onder ons een mooie selectie tracks die vooral de electro-liefhebbers zal bekoren.

Hoogtepunt: Delgui - Highlights (Charles Webster Remix)

Dieptepunt: Adult - Hand to Phone (Carl Craig Remix)

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Clone staat zoals altijd garant voor kwaliteit. Ook deze keer zijn zowat alle tracks een schot in de roos.

Beoordeel zelf: Luisteren naar Recloned.

Luister ook eens naar: Vintage Future mixed by Serge

Clone

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws