Choice - a collection of classics: Roger Sanchez

Partyscene Redactie | 28 december 2006
music

S-man even geen 'pannenkoekenhouse-dj'

Intro: Roger Sanchez is één van die dj’s wiens status eerder past bij een popster dan bij een plaatjesdraaier. Dit komt niet in de laatste plaats door Roger Sanchez zelf, die zijn imago als playboy tot in de puntjes verfijnd heeft. De afgetrainde Ali-G look-a-like laat zich liever in de VIP-lounge omringen door modellen, fotografen en champagne, dan dat hij in de studio pompende housetracks maakt, zoals hij dat in de jaren negentig deed. Sanchez mag op Choice laten horen waarom vroeger echt alles beter was.

 
Genre: Klassiekers
Vooral voor de eerste cd heeft Sanchez diep gegraven in zijn platencollectie: proto-electro van Wide Boy Awake en Pieces of a dream, afro-beat van Manu Dibango en Fela Kuti en onvervalste Loft-klassiekers als ‘Love monet’ van TW Funkmasters en ‘Woman’ van Barbarras (uit 1972!).Bijzonderheden: Bij de serieuze houseliefhebber heeft Sanchez zijn streetcredibility al jaren verloren. Maar dat de S-man zijn strepen in de housescene ruimschoots heeft verdiend, kan niemand ontkennen. Dat hij zijn klassiekers kent evenmin. Vooral voor de eerste cd heeft Sanchez diep gegraven in zijn platencollectie: proto-electro van Wide Boy Awake en Pieces of a dream, afro-beat van Manu Dibango en Fela Kuti en onvervalste Loft-klassiekers als ‘Love monet’ van TW Funkmasters en ‘Woman’ van Barbarras (uit 1972!). En natuurlijk mag ook ‘Is it all over my face’ van Loose Joints niet ontbreken. Dat is de plaat die Sanchez onder het pseudoniem Underground Solution sampelde in het tijdloze anthem ‘Luvdancin’.Op de tweede cd gooit Sanchez het over een andere boeg. Hier ontdoet hij zijn oude acidplaatjes nog maar eens van het stof. Hoewel sommigen grijsgedraaid zijn - Frankie Knuckles' ‘Your love’, Robert Owens ‘Bring down the walls’, Joey Beltram ‘Energy flash’ - zijn ze nog steeds alle dertien goed. Echte verrassingen ontbreken, maar het zijn dan ook niet voor niets klassiekers. En ach, een plaat als ‘I Called U - The Story Continues’ van Lil’ Louis & the World; krijg je daar ooit genoeg van?
Hoogtepunt: Een heleboel.
Dieptepunt: De kenner zal de meeste platen van de tweede cd wel kennen. Maar worden ze daardoor minder goed?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Vooral voor de mensen die Roger Sanchez alleen kennen als die pannenkoekenhouse-dj met dat gladde baardje en dat mallotige kapsel. De man weet waar Abraham de mosterd haalt.
Luister ook eens naar: Choice - Louie Vega

Tracks cd 1:
01. Chakachas - Jungle Fever (S-Man’s Jungle Edit)
02. Lafayette Afro Rock - Darkest Light
03. Manu Dibango - New Bell
04. Fela Kuti - Upside Down (S-Man’s Flipside Edit)
05. Pieces of a Dream - Mt. Airy Groove (S-Man’s Old School Edit)
06. Babe Ruth - The Mexican (S-Man’s B-Boy Battle Edit)
07. Wide Boy Awake - Slang Teacher
08. B-Beat Girls - For The Same Man
09. Alexander Robotnik - Problems de Amour
10. Willie Colon - Set Fire To Me
11. Barabas - Woman
12. TW Funkmasters - Love Money
13. Two Man Sound - Que Tal America
14. Loose Joints - Is It All Over My Face (S-Man’s Love Dancin Edit)


Tracks cd 2:
01. Frankie Knuckles - Your Love
02. Mr. Fingers - Distant Planet
03. Hercules - 7 Ways
04. Fingers Inc. - Bring Down The Walls
05. Rikster - Night Moves
06. Steve Poindexter - Computer Madness
07. Romanthony - Let Me Show You Love
08. Blunted Dummies - House For All (S-Man’s Deep In The Vibe Edit)
09. Bobby Konders & Massive Sounds - The Poem
10. Basil - City Streets
11. Lil Louis - I Called U (The Story Continues)
12. Joey Beltram - Energy Flash
13. LNR - Work It To The Bone

Roger Sanchez draait tijdens Oud & Nieuw in het Rotterdamse Club Vie, samen met o.a. Chris Rox, Baggi Begovic, Denniz en Stef Vrolijk. Kaarten kosten 37,50.

Roger Sanchez

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws