Crosstown Rebels 1 by Damian Lazarus

Partyscene Redactie | 21 december 2006
music

Label showcase

Intro: In 2003 verwezenlijkte Damian Lazarus zijn langgekoesterde droom en startte zijn eigen label: Crosstown Rebels. Drie jaar en dertig releases later is het tijd voor een overzicht, met naast de grote hits een voorproefje op de releases in 2007.


Dit is alweer het negende mixalbum van een dj die wekelijks boekingen in alle uithoeken van wereld heeftGenre: techno.

Bijzonderheden: Damian is een veelzijdig man. Hij begon als muziekjournalist, maar werkte zich al snel op in de muziekbranche. Als A&R-manager heeft hij ervaring opgedaan bij diverse labels, alvorens hij begin 2000 bij City Rockers belandde. Daar raakt hij besmet met het electro-virus. De Britse dj/producer heeft het genre zien opkomen en zijn ogen de kost gegeven. In 2003 richtte hij Crosstown Rebels op met electro-techno als rode draad. Per toeval raakte Damian verzeild achter de draaitafels. Tijdens een City Rockers-feestje kwam een dj niet opdagen, waarop Lazarus de stoute schoenen aantrok en zijn eerste set voor een publiek draaide. Vanaf dat moment kwam zijn dj-carrière in een stroomversnelling terecht.

Dit is alweer het negende mixalbum van een dj die wekelijks boekingen in alle uithoeken van de wereld heeft. Centraal op dit album staan Crosstown Rebels-releases. Het label deed het rustig aan in 2006, maar aan de tracklisting te zien, komt daar in 2007 verandering in. Wat kunnen we de komende weken zoal verwachten op de releaselijst van Crosstown Rebels? Een melodieus minimal-plaatje van Minilogue, een houseremix van Rob Mello en André Kraml’s clubhit ‘Safari’, geremixt door Alex Smoke. Deze tracks krijgen een plekje op een mix die een hoog partygehalte heeft. Daar zorgen de tracks van o.a. Blackstrobe, Jennifer Cardini & Ho, Matt Tolfrey & Craig Sylvester en Pier Bucci wel voor. Met de prachtige Matthew Jonson-remix van Hiem komt de eerste compilatie van Crosstown Rebels sfeervol ten einde.

Hoogtepunt: De eerste helft van de mix, vooral ‘Sleeza’ van Kiki & Silversurfer en ‘Far Away’ van Mile Faro & Frank Garcia.

Dieptepunt: De iets plattere tweede helft van de mix

Aanrader, dieptepunt of twijfelgeval: Aanrader.

Luister ook eens naar:

Crosstown Rebels Present Rebel Futurism

Suck My Deck: Damian Lazarus

Fabric 23 - Ivan Smagghe

Damian Lazarus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws