Sebastien San - Duel (Gigolo)

Partyscene Redactie | 18 december 2006
music

Day & night   

Intro: Al meer dan tien jaar runt DJ Hell zijn label International Deejay Gigolo. De meningen zijn verdeeld. Fans lopen weg met zijn muziek, criticasters met een underground electrohart bestempelen de sound van Gigolo als electroclash. Toch heeft de Duitser oog voor talent want onder zijn bezielende leiding zijn vele sterren van tegenwoordig doorgebroken: Miss kittin & The Hacker, David Caretta, Fisherspooner, DJ Naugty en vele anderen. Een nieuwe ontdekking staat alweer te trappelen van ongeduld om door te breken: Fransman Sebastien San, de nieuwe kroonprins van het label uit Munchen.

Genre: techno
Van elke track heeft Sebastien twee versies gemaakt. De ene met als thema ‘Night Time is the Right Time’ - oftewel: de dansvloerversies. De remixen staan in het teken van ‘One Day in the Life Time’ - oftewel: de huiskamerversiesBijzonderheden: Sebastien’s muzikale roots liggen in de jaren tachtig. Hij droomde als kind weg bij het horen van Tour de France van Kraftwerk. Maar ook muziek van Giorgio Moroder, Serge Gainsbourg, Depeche Mode en Human League stond in zijn platenkast. Als producer heeft hij veel inspiratie opgedaan hij de eerste artiesten uit de Detroit-school. Met al deze muzikale geniën in het achterhoofd wil Sebastien met zijn muziek de wereld veroveren. Hij heeft al een voorsprong. DJ Hell ziet het in hem zitten. Dit opent deuren voor de schuchtere Fransman. Maar uiteindelijk draait het maar om één ding: muziek. Zijn debuutalbum Duel bestaat uit slechts vijf nummers. Van elke track heeft Sebastien twee versies gemaakt. De ene met als thema ‘Night Time is the Right Time’ - oftewel: de dansvloerversie. De remixen staan in het teken van ‘One Day in the Life Time’ - oftewel: de huiskamerversie.

Soulvolle techno uit Detroit voert de boventoon op dit album. En dat is niet zonder reden. Enkele jaren geleden ging hij op audiëntie bij Mad Mike Banks in de Submerge Studios in de motorcity. Dit album kun je eigenlijk beschouwen als een ode aan die stad. Carl Craig zal watertanden bij het horen van ‘Wuxia’. Atmosferische strings, warme synths en een voorzichtig opbouwende beat. Detroit techno op zijn best! Met de nachtversie van ‘Universal Language’ legt hij een link naar Drexciya en ook beide versies van ‘Interplanetary’ zijn een genot voor het oor. Het verhaal gaat dat Sebastien bij dit album assistentie heeft gekregen van de Belgische producer Fabrice Lig, wat de verhalende lijn in dit album verklaart. Toch boeit niet het gehele album. Van de nachtversie van ‘I’m Strong’ krijg je de zenuwen, maar die neemt hij weg met een magistrale dagremix. Het niveau schommelt soms een beetje. Dat is misschien wel het risico van twee versie van elk nummer. Hoe dan ook levert Sebastien, aan het begin van een glansrijke carrière, een sterk debuutalbum af.

Hoogtepunten: Eindelijk weer eens een lichtpuntje uit Detroit in deze donkere Duitse tijden.

Dieptepunt: nachtversie van ‘I’m Strong’.

Aanrader, dieptepunt of twijfelgeval: aanrader

Oordeel zelf: Luisteren naar Duel

Luister ook eens naar: Fabrice Lig


Gigolo Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws