Poker Flat Volume 5 - Bets ’n’ Bluffs

Partyscene Redactie | 12 december 2006
music

Winstgevende ‘bets’ en weinig ‘bluffs’

Intro: Poker Flat Recordings, in 1998 opgericht door de Duitser Steve Bug, is in de afgelopen acht jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste minimal labels. De releases volgen elkaar in hoog tempo op en clubs over de hele wereld lijken maar geen genoeg te krijgen van de Poker Flat-vibe. Dit vijfde compilatiealbum Bets’n’Bluffs volgt de traditie van voorgaande edities en geeft een overzicht van de beste releases van de laatste anderhalf jaar.

Genre: Minimal/ Techno

Dit vijfde compilatiealbum Bets’n’Bluffs volgt de traditie van voorgaande edities en geeft een overzicht van de beste releases van de laatste anderhalf jaarBijzonderheden: Poker Flat is met zijn producties altijd dicht bij de roots van minimal gebleven. Ook op deze dubbelaar wordt voor de techno-insteek gekozen. Steve Bug & co laten de groeiende populariteit van de ‘neo-trance’ binnen de minimal grotendeels voor wat het is. De eerste cd, dj-vriendelijk (ongemixt) en samengesteld door Bug, brengt naast de welbekende hitjes ‘Love Dose’ (Luciano Remix) en ‘Poke Her Flat’ van Argy, mooie donkere tracks van Matthias Tanzmann en John Tejada. Trentemøller, die door zijn releases op dit label doorbrak bij het grote publiek, mocht natuurlijk niet op deze compilatie ontbreken.

De mix van Poker Flat-veteraan Martin Landsky op de tweede cd klinkt iets lichter en melodieuzer, met tracks van Martin Buttrich, Dan Berkson, Steve Bug en de bescheiden hit ‘Shake It’ van het Afrilounge-collectief met Patrick Chardronnet. Martin Buttrich verdient trouwens een speciale vermelding. Deze Duitser werkt al sinds 1997 achter de schermen voor onder andere Timo Maas en Loco Dice, maar bleek dit jaar zelf ook een bijzonder veelzijdige producer te zijn met een mooie technorelease op het label Planet E, een catchy clubremix van Loco Dice op het label Four Twenty en nu ook al goede minimal releases op Poker Flat.

Buiten de nieuwe ‘aanwinst’ Buttrich zijn voor deze compilatie voornamelijk de bekende raspaardjes van het label van stal gehaald. De meeste tracks doen geen enorm beroep op de creatieve geest van de luisteraar en zitten ongecompliceerd in elkaar. Toch zorgen de aanstekelijke percussie, uplifting melodielijntjes en stemmige baslijnen voor een boeiend album dat erg goed in het gehoor ligt.

Hoogtepunt: CD 1: John Tejada - ‘Asanebo’, Bug & Tanzmann - ‘Shock’ en Martin Landsky - ‘Back’. CD 2: Steve Bug & Clé - ‘Onehundredandthree Eggs’, Martin Buttrich - ‘Snapshots’ en Sian - ‘Sei’ (Steve Bug remix).

Dieptepunt: De exclusieve nieuwe tracks zijn niet bijzonder.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader voor minimal-fans; winstgevende ‘bets’ en weinig ‘bluffs’.

Oordeel zelf: Luisteren naar Pokerflat 5

Luister ook eens naar: John Tejada - Cleaning Sounds Is A Filthy Business

Steve Bug’s Bugnology

Pokerflat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws