Kitsuné Maison Compilation 3

Partyscene Redactie | 6 december 2006
music

Tierelantijnen ontsieren

Al heel snel na deel twee is er al een derde editie van Kitsuné Maison, het concept waarbij favorieten van Kitsuné op een verzamelaar worden gehuisvestInleiding: Al heel snel na deel twee is er al een derde editie van Kitsuné Maison, het concept waarbij favorieten van Kitsuné op een verzamelaar worden gehuisvest. Deel drie volgt ietwat te snel op het vorige deel. Waar deel twee een lading sterke nummers bevatte lijkt deel drie te vlug en onzorgvuldig bij elkaar gezocht. Het label had best wel wat langer mogen wachten om meer kwalitatieve tracks te vergaren.

Genre: Electrorock

Bijzonderheden: De sluwe vossen achter Kitsune - Japans voor vos - hebben een voorliefde voor nummers die enigszins uit de band springen en op het randje balanceren. Net dat extra bijna irriterende baslijntje of andere overstuurde uitspattingen, maken de muziek net even wat specialer, spannender en de moeite waard. Maar op deel drie irriteren die stekeligheden juist net wel. Het kazig gezongen melodietje van The Lovely Feathers maakt Frantic een skip-moment. Home Wit U van Freeform Five is zelfs zo saai, dat je niet eens meer in de gaten hebt dat je wilt skippen.

De enige nummers die bruikbaar zijn, zijn de tracks met tempo. Klaxons - Gravity’s Rainbow Van She Remix, Feel Good (TV=Off) van Boys Noize en Standing in the Way of Control van Gossip. Kitsuné-kameraden Soulwax tekenden voor de remix van Standing in the Way of Control van Gossip. Het nummer combineert een stevige beat zowaar met een soort poppy Sugababes-zanglijn. The World Domnination combineert kale electro met rock voor het nummer Galactic Lover. Alleen jammer van dat nutteloze yeah-yeah-yeah-gezang dat erin verwerkt is. Teleurstellingen komen te vaak voor op de derde compilatie. De ideeën zijn goed, maar door tierelantijnen worden de nummers ontsierd.

Hoogtepunt: Klaxons - Gravity’s Rainbow Van She Remix, Feel Good (TV=Off) van Boys Noize en Standing in the Way of Control van Gossip in de remix van Soulwax.

Dieptepunt: De rest.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Bagger. Zonde van je geld, deze verzamelaar.

Luister wel naar: Kitsuné Maison Compilation 2

Kitsuné

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws