The Glimmers - Fabriclive 31 (Fabric)

Partyscene Redactie | 5 december 2006
music

Glinsterfabriek

Intro: Dat Mo en Benoelie ook eindelijk gevraagd zijn een avondje Fabric-live-eclectica aan elkaar te draaien, is niet meer dan gerechtigheid. Veel mindere goden gingen hen al voor, want de doorsnee Brit kijkt nu eenmaal pas naar het Europese vasteland als werkelijk ‘all her majesty’s’ bronnen uitgeput zijn.   

Genre: Eclectronica.

Na een reeks geslaagde en soms wat minder geslaagde edities, zijn de Glimmers aan de beurt om een cd voor befaamde Londense club Fabric te mixenBijzonderheden: Na een reeks geslaagde en soms wat minder geslaagde edities, zijn de Glimmers aan de beurt om een cd voor befaamde Londense club Fabric te mixen. Ook deze keer gaan ze moeiteloos alle kanten op. Met als enige rode draad in het geheel het vermijden van platgetreden paden, gaan de mannen zich weer volop aan alle genres te buiten. In een vlot doorgemixt geheel laten de hooligans van de dj-booth weer eens horen dat het in een opzwepende set niet zozeer om de kwaliteit van de nummers draait. De klasse zit hem gewoon in de som der delen. Van een kazige remix tot een klittenbos vol dreadlocks, elke discipline heeft zijn eigen vloervullers. En laat het maar aan de Glimmers over ze op de juiste volgorde aan elkaar te plakken. Bij deze mannen zit de liefde voor muziek gewoon van kop tot teen in hun lichaam verweven. En met hun enthousiasme weten ze ons ook nog eens genadeloos in te pakken en mee te slepen.

Hoogtepunt: Geen moment van verveling, zelfs wanneer de muziek even niet je ding is.

Dieptepunt:

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Ondanks dat er weinig platen in voorkomen waar je alles voor zou doen om ze te bezitten, vormen ze een uiterst opzwepend geheel. En dan hoor je als samensteller dus echt wel tot de ‘Premier League’!  

Luister ook eens naar: DJ Naughty, Culture Club vol. 2 en DJ Kicks by the Glimmers

The Glimmers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws