M.A.N.D.Y. - At the Controls (Resist)

Partyscene Redactie | 30 november 2006
music

Boeiend, van begin tot eind

Na neo-trance-orakel James Holden, is het de beurt aan het Duitse duo M.A.N.D.Y. om een editie van At the Controls te mixen. Waar Jung en Bodmer in eerdere mixalbums alleen uit eigen Get Physical materiaal putten, staat nu de deur open voor bevriende labels.

Genre: house met disco, electro en minimal invloeden
Verspreid over twee cd’s mixt M.A.N.D.Y. de hits van vandaag en morgen met elkaarBijzonderheden: Wekelijks wordt de Love2Party-redactie overspoeld met stapels mixalbums. Iedere zichzelf respecterende dj heeft er al één uitgebracht en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Door deze overkill is de charme er een beetje vanaf. Vroeger sprong je een gat in de lucht als een mix cd van je favoriete dj uitkwam. Zo zijn ‘Mix-up 5’ van Derrick May, ‘Electro Boogie’ van Dave Clarke, ‘Decks, EFX & 909’ van Richie Hawtin’ en ‘Logical Progression’ van LTJ Bukem baanbrekende mixalbums. Die tijd is helaas voorbij. Met de juiste software kan iedere slaapkamer dj een cd’tje strak mixen. Soms zit er tussen al die middelmatige mixalbums vol tracks die iedereen gebruikt, nog wel een uitschieter. De meest recente van M.A.N.D.Y. is zo’n uitschieter. Dit Duitse duo levert keer op keer sterke mixalbums af. In drie jaar tijd is dit alweer de vijfde verzamelaar.

Verspreid over twee cd’s mixt M.A.N.D.Y. de hits van vandaag en morgen met elkaar. De eerste schijf is opzwepend met tracks van Jesse Rose & Henrik Schwarz, Matthew Jonson, Rockers Hi-Fi (met een vette remix van M.A.N.D.Y. zelf), Booka Shade, Kenny Larkin en met een grande discofinale van Lindstrom & Prins Thomas. De tweede schijf is voor de fijnproevers. De ene na de andere diepe kwalitatieve houseplaat komt voorbij: SCSI met ‘Senorita Tristeza’,  Chinkini met ‘Assassinator 13’ (in de remix van Ruede Hagelstein) en Justin Martin met ‘The Sad Piano’ (in de Charles Webster remix). Alsof we nog niet genoeg kippenvelmomenten hebben gehad, sluit M.A.N.D.Y. de mix af met de melodieuze Trentemøller-remix van ‘Les Djinns’ van Djuma Soundsystem. Even denk je dat daarmee het feest voorbij is, maar dan plakt het Duitse duo nog even een fragment van ‘Walk A Mile In My Shoes’ (Henrik Schwarz remix) van Coldcut er aan vast. Kippenvel!

Hoogtepunt: Cd twee is van het begin tot eind zeer boeiend.
Dieptepunt: Waar blijft dat debuutalbum?
Aanrader, twijfelgeval of bagger? Aanrader. Twee schijven vol kwaliteitshouse en -techno.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: M.A.N.D.Y. eerder in de mix met Get Physical 1 en 2 en Body Language 1.

M.A.N.D.Y.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws