Fabric 31 - Marco Carola

Partyscene Redactie | 27 november 2006
music

Geslaagde gedaanteverwisseling

Intro: Club Fabric in London brengt maandelijks een cd uit op zijn gelijknamige label. Deze keer is Marco Corola gestrikt voor zijn allereerste mixalbum ooit. Met deze minimal release breekt het label met het traditionele geluid van de afgelopen edities, maar de Italiaanse dj weet de goede reputatie van deze serie hoog te houden.

Genre: Minimal/ Techno

Met deze minimal release breekt het label met het traditionele geluid van de afgelopen edities, maar de Italiaanse dj weet de goede reputatie van deze serie hoog te houdenBijzonderheden: De Napolitaan stond tot een aantal jaren geleden voornamelijk bekend als boegbeeld van de gelikte Italiaanse ‘treintjestechno’, maar heeft zich de laatste tijd vooral geprofileerd binnen het deep minimal genre. Veel dj’s hebben tevergeefs geprobeerd deze cross-over te maken en mee te liften met de minimal trend. Corola is één van de weinige dj’s bij wie dit ook echt succesvol verlopen is. Waarschijnlijk vanwege het feit dat hij zich op de achtergrond altijd al uitgebreid bezighield met diverse substromingen binnen de elektronische muziek. Zelf is hij van mening dat de muziek die hij tegenwoordig draait, zich prima leent om ook buiten de clubmuren te beluisteren. Het was dus hoog tijd om eindelijk eens een mixalbum samen te stellen. Een album dat ook echt opvalt tussen de vele andere minimal compilaties.

Corola heeft inderdaad de wat minder voor de hand liggende tracks uitgekozen. Vanaf de eerste minuut wordt de aandacht gegrepen door een zware funky flow. Waar hij al gebruik maakt van bekende tracks, worden deze zorgvuldig bewerkt en lopen de herkenbare gimmicks van deze platen aangenaam lang door in de daaropvolgende mix. Wat opvalt, is het warme gecondenseerde geluid van het album, terwijl veel minimal releases op dit moment erg kaal en soms vergezocht klinken. Met relatief eenvoudige tracks, uitstapjes naar tech-house en een mooie, strakke opbouw van de mix is Marco Corola geslaagd in zijn opzet. Dit is één van de betere minimal mixalbums van 2006.

Hoogtepunt: Matt John - ‘Io’, Fusiphorm - ‘I am….you’ en Alex Smoke - ‘Plunder’

Dieptepunt: Alweer Pecan van Microfunk op een mixalbum. Deze track is inmiddels heel erg ver over de uiterste houdbaarheidsdatum heen.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader.

Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Ewan Pearson - Sci.Fi.Hi.Fi.

 

Tracklist
1  Matt John - Io
2  erikOtanabE - Eclat and Prudo (Alfa Romero Remix)
3  Chris Carrier - Sure Shot
4 Marek Bois - You Got Good Ash (Gabriel Ananda Remix)
5  Fusiphorm - I am...you! (Someone Else Remix)
6  Timo Anttila - Nakuta
7  Barem - Cilindro
8  Mathias Kaden - Snowman
9  Paco Osuna - Cretine
10 Fraktion - Acidrop
11 Marc Houle - Kicker
12 Audio Werner - Onandon
13 Dolly La Parton - Whenever
14 Microfunk aka 2000 and One and Dave Ellesmere - Pecan
15 Details - Change
16 Dario Zenker - Newbe (Heartthrob’s are u gay Remix)
17 Ernie - Escarabajos
18 Alex Smoke - Plunder

Club Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws