The DFA Remixes Chapter Two (EMI)

Partyscene Redactie | 22 november 2006
music

Geen routineklusjes

Inleiding: Het nieuwe album van LCD Soundsystem is aanstonds. Naast een digitaal voorproefje in de vorm van 45:33, is deel twee van The DFA Remixes verschenen om het wachten wat te verzachten. James Murphy en Tom Goldworthy krijgen veel verzoeken om een remix te verzorgen en dat is voor het tweetal gelukkig nog geen routine geworden.

Genre: punkfunkoebel

Elementen die Tiga, N*E*R*D en Nine Inch Nails zo kenmerken zijn laag voor laag afgestroopt door Murphy en GoldsworthyBijzonderheden: Het zijn wel de bekende acts, vertegenwoordigd op The DFA Remixes Chapter Two. Maar vrijwel geen enkele track lijkt meer te herleiden naar de oorspronkelijke artiest. Maar vrijwel geen enkele track lijkt meer te herleiden naar de oorspronkelijke artiest. Elementen die Goldfrapp, N*E*R*D en Nine Inch Nails zo kenmerken zijn laag voor laag afgestroopt door Murphy en Goldsworthy (laatstgenoemde voorheen bekend als lid van Unkle). Het tweetal dat ook de spil van LCD Soundsystem vormt, bouwt het nummer vervolgens weer stukje bij beetje op naar eigen inzicht. Zoals het industriële in ‘Nine Inch Nails’. Trent Reznor is niet meer te herleiden op ‘Hand that Feeds’ en in ‘She Wants to Move’ van N*E*R*D zijn alleen de vocalen nog te herkennen. Tijdens ‘Colours’ van Hot Chip lijkt het alsof Vangelis even meespeelt. De herbewerking van ‘Slide In’ van Goldfrapp is al meermalen geroemd. Terwijl de andere remixen op de verzamelaar langzaamaan worden opgebouwd, swingt de stevige groove van ‘Slide In’ vanaf het begin. In ‘Shake your Coconuts’ valt de vrolijkheid van Junior Senior nog wel te ontwaren en Tiga’s elektropop in ‘Far From Home’ is, op de spacey geluidjes na, ook niet helemaal weggegooid. Maar alle nummers klinken vooral erg DFA. Dus dwingend, rauw en funky. Daarbij is er altijd wel een koebel te horen.

Hoogtepunt: Goldfrapp - Slide In, Nine Inch Nails - Hand that Feeds.

Dieptepunt: Geen. Elke remix is een groot feest!

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Zowel voor de club-dj’s die de handen van het publiek de lucht in wil krijgen, als de thuisdraaier die zijn verjaardagsfeestje ziet inkakken.

Luister ook eens naar: Soulwax - Nite Versions

LCD Soundsystem is 17 maart weer in Nederland, om precies te zijn in de Melkweg te Amsterdam.

DFA

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws