Vintage Future mixed by Serge (Clone)

Partyscene Redactie | 6 november 2006
music

Met oog voor heden, verleden en toekomst

Ooit begon Serge Verschuur als dj aan de Zeeuwse kust. Het was de tijd dat italo en elektro hoogtij vierden. Serge is vervolgens niet perse in die sound blijven hangen, want op Vintage Future horen we ook nieuwere muziekstijlenInleiding: Dat mixalbums enkel samengesteld dienen te worden met de laatste dancetracks is natuurlijk een misvatting. Clone-oprichter en voorman Serge noemt zijn eerste mixalbum dan ook toepasselijk Vintage Future. De cd is met historisch besef en oog voor het heden en de toekomst gecompileerd.

Genre: Elektro, italo, acid en meer dance met historische impact

Bijzonderheden: Ooit begon Serge Verschuur als dj aan de Zeeuwse kust. Het was de tijd dat italo en elektro hoogtij vierden. Serge is vervolgens niet perse in die sound blijven hangen, want op Vintage Future horen we ook nieuwere muziekstijlen. Hij heeft echter de klassieke  tracks wel opgeslagen. De labelbaas koos voor tracks van de obscure Black Devil Disco Club en vroeg werk van Mike Dunn als MD3. Opvallend is dat de gekozen kale nog met beperkte middelen gemaakte elektro van Black Devil Disco Club, Dharma en Crazy Gang wel gevoel overbrengt. Desondanks wordt het vaak als nietszeggende muziek omschreven. Maar de sfeervolle strings, vocalen en gelaagdheid bewijzen het tegendeel. Het is die emotionele elektro en italo die hedendaagse opkomende producers als Alden Tyrell en Legowelt nog steeds inspireren. Rendez Vous at Rimini van Tyrell en Mystery Organisation van Legowelt als Venom 18 passen dan ook naadloos in de strakke verzorgde mix. Mike Dunn brengt op zijn beurt tweemaal acid met Reggie the Movemaker en Get your Money Man in de achtervolging. Het weidse Another Station van Lindstrom in de Todd Terje remix geeft rond het midden wat meer lucht. Met een gedegen afgewogen album bewijst Serge dat de geschiedenis niet hoeft te worden afgeschreven.

Hoogtepunt: Egyptian Lover - Freak-o-holic, Lindstrom - Another Station (Todd Terje Remix), de acid van MD3 met Face the Nation en Personal Problem.

Dieptepunt: Nee.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Regelrechte aanrader. Clone heeft de tracks van Dharma, Mike Dunn, House to House en Reggie the Movemaker van de Vintage Future mix opnieuw op vinyl geperst als Clone Classic Cuts. Dus ook aan de vinylvreters wordt gedacht.

Luister ook eens naar: Box Jams / The Men you’ll never see.

Tracklist:

1. Photocall - Silverclouds
2. Egyptian lover - Freak-a-holic
3. Dharma - Plastic Doll
4. Crazy Gang - Every Sunday
5. Black devil disco club - The Devil in Us
6. The Hasbeens - Make the world go away
7. Jupiter Black - We Like Moroder (Elitechnique rmx)
8. Peter Black - Trash Disco Theme
9.
Alden Tyrell - Rendez vous at Rimini
10.
Lindstrom - Another station (Todd Terje rmx)
11. MD3 - Face the Nation
12. Legowelt presents:Venom 18 - Mystery Organisation
13. Hollywood - Funk me jack me
14. Dexter vs Bass-arani - Boogie chasers (Marco Passarani mix)
15. Reggie the Movemaker - Get your money man
16. MD3 - Personal Problem
17. House to House ft Kim Mazelle - Taste my Love

Clone Records presents Vintage Future Mix, donderdag 9 november @ Waterfront (REMF), met Farley Jackmaster Funk, Egyptian Lover, Black Devil Disco Club en Serge.

Clone

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws