DJ Chuckie - Dirtydutch Propaganda Vol 1 (EMI)

Partyscene Redactie | 25 oktober 2006
music

Dance met effecten

Dat Chuckie met cd-spelers draait, is wel duidelijk. Echo’s, verlengde klanken, toegevoegde vocalen en nog meer vadsige geluidseffecten domineren zijn Dirty Dutch mixInleiding: De film Child’s play is al vrij oud. Kun je nagaan hoelang DJ Chuckie al meegaat. Hij werd immers vernoemd naar de moorddadige pop uit de film. Chuckie draaide in zijn jonge jaren vooral hiphop, bubbling en r ’n b, maar hij is steeds meer opgeschoven richting dance. Dirty Dutch Vol. 1 is opmerkelijk genoeg pas zijn eerste officiële mixalbum.

Genre: Vieze dance

Bijzonderheden: Dat Chuckie met cd-spelers draait, is wel duidelijk. Echo’s, verlengde klanken, toegevoegde vocalen en nog meer vadsige geluidseffecten domineren zijn Dirty Dutch mix. Er gebeurt altijd wat extra’s. De enige vrijwel constante factor is een onderliggende basisbeat die alle nummers onderstut en de vaart er in houdt. Een trucje, maar daardoor wordt de mix nog geen brei. Chuckie houdt ondanks alle ingrepen toch een strakke lijn. Met True Skool van Coldcut en Roots Manuva begint Chuckie nog met een plaat die je gezien zijn verleden van de als Clyde Sergio Narain geboren Chuckie verwacht. Maar al snel verschuift de aandacht naar stoere dance en electrohouse, mede door enkele Switch-remixes. Chuckie biedt bijvoorbeeld hits van Freeform, Till West, Body Rox, Playgroup en Royksopp (De Trentemøller bewerking van What else is there). U Rock van zijn maatje Real el Canario is op tempo gebracht, terwijl eigen producties als Para Thaz, Booty on the Dancefloor en Feels so Good al dan niet aangepast naadloos in de mix passen. Met eveneens tracks van Gregor Salto,  Chocolate Puma, Olav Baskoski houdt hij het inderdaad Dutch.

Hoogtepunt: Chuckie mixt Same Men van Till West wel erg lekker in. De Hagenees weet in ieder geval hoe hij met de cd-draaitafels om moet gaan.

Dieptepunt: Met de constante onderliggende beat, waar overheen alles zo lekker doorloopt maakt Chuckie het zichzelf wel wat gemakkelijk.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Twijfelgeval. In de clubs zijn de dynamische, hectische sets van Chuckie uiterst populair, maar op een cd komt het wat overdadig over.

Luister ook eens naar: Don Diablo - Sell Out Sessions Vol 1

DJ Chuckie staat 25 november in het kader van zijn Dirty Dutch tour in de Heineken Music Hall. 

DJ Chuckie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws