Electric 02 - King Unique & Nubreed (EQ)

Partyscene Redactie | 24 oktober 2006
music

Lekker Electric

Het tweede deel van Electric is gemixt door King Unique & NuBreedIntro: Electric werd in 2005 door het label EQ geïntroduceerd als het kleine broertje van de serie Balance. Deze serie, met sterke afleveringen van o.a. James Holden en Paolo Mojo, kan zachtjesaan wel uitgeroepen worden tot meest succesvolle house-exportproduct dat Australië ooit heeft gehad. Electric fungeert als platform voor minder bekende dj's. Een beetje een goodwillproject als het ware. Geheel tegen de verwachting in werd het eerste deel, samengesteld door Gavin Keitel, een groot succes. En toen was het stil.

Genre: Electrohouse.

Bijzonderheden: Na een jaar met de handen in het haar te hebben gezeten, was daar ineens die ingeving. De naam van de serie is namelijk een geweldige insteek naar het tegenwoordig zo populaire electrohouse geluid. Techno, electro en minimal met elkaar verweven. De gouden driehoek. Vervangen we de onbekende dj meteen maar door een bekender duo en zelfs een trio, en los gaan we! Toch weet EQ ook hiermee te verassen. Al was het maar door de manier waarop de gekozen dj's hun eigen stijl overboord gooien en een volslagen andere weg inslaan. Engelse 'dirty-house' grootmeester King Unique doet dit door de oversteek naar Duitsland te maken. Techno, minimal en andere elektronica van Steve Bug, Sascha Funke, Thomas Schumacher, Âme, Bookashade en vele andere helden vullen deze schijf met warme, en soms hypnotiserende klanken. Op de andere cd laten Australische breakbeat-guru's Nubreed hun sound voor wat het is. In plaats daarvan krijgen we een donkere, altijd maar doordreunende lading tech-house over ons heen. Vooral in de bassen mogen we weten dat electroinvloeden momenteel een aardige rol spelen in dansland. Met een paar remixen van happening man D.Ramirez aanwezig mag het wel duidelijk zijn hoe dat klinkt: compromisloos en volop 'bass in yer face'.

Hoogtepunt: Een goed overzicht van recente, bekende en minder bekende electro-house platen.

Dieptepunt: Je hebt van die platen die na een paar minuten wel erg monotoon worden. Die zitten er helaas ook nog wel eens tussen. 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.

Luister ook eens naar: Balance 08 mixed by Paulo Mojo

King Unique

Nubreed

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws