Jimpster - Amour (Freerange)

Partyscene Redactie | 17 oktober 2006
music

De productie klinkt kristalhelder en Jamie is een ware meester in het subtiel in- en uitmixen van de verschillende geluidssporen.Intro: Jamie Odell, aka Jimpster, geniet vooral bekendheid door zijn vele remixen. Daarnaast bestiert hij al tien jaar het Freerange-label. Onder deze paraplu verschijnen de meest uiteenlopende releases. Het enige criterium waar Jamie simpelweg aan vasthoudt, is kwaliteit.

Genre: Deephouse.

Bijzonderheden: Voor zijn eigen, inmiddels derde album, legt Jamie de lat dus flink hoog. Er wordt volop aandacht besteed aan de afwerking van de nummers. De productie klinkt kristalhelder en Jamie is een ware meester in het subtiel in- en uitmixen van de verschillende geluidssporen. De nummers stralen allemaal dat typische deephouse-gevoel uit, maar knap genoeg lukt het Jimpster om het te combineren met legio andere genres. Van Italokeyboards tot spacey jazzhop.Van een flirt met minimal tot spoken word. Van disco-tech tot jazz. De zes vocale bijdragen door gasten als Capitol A en Diamondancer maken dan wel de meeste indruk, ook op de instrumentaaltjes laat Jamie horen dat hij precies weet hoe een nummer moet klinken.

Hoogtepunten: 'In so deep', 'A love like this' en 'I want it'.

Dieptepunt: Het klinkt allemaal zo goed, dat je aan jezelf gaat twijfelen. Ben ik wel kritisch genoeg vanavond? Moet ik eerst niet eens flink ruzie gaan zoeken en hem dan nog eens beluisteren? 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader dus. Zal hoogstens wat te tam en ingehouden zijn voor sommigen, maar verder gewoon een topper.

Luister ook eens naar: Buzzin' Fly 3

Meer info: Freerange Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws