Dani Siciliano - Slappers (!K7)

Partyscene Redactie | 12 oktober 2006
music

Kleurloze herhalingsoefening

Ze wil zo graag, maar het lukt haar niet. Zeker niet alleen. Daardoor ligt de nadruk op Siciliano’s nummers te vaak om haar zang, en is ze geneigd de muzikale achtergrond te vergetenIntro: Dani Sicialiano, het ex-vriendinnetje van Matthew Herbert, begon al negen jaar geleden met het maken van muziek. Haar lijstje met solowerk is lang niet zo indrukwekkend als haar lijstje met gastbijdragen: vooral als gastvocalist op de albums van Herbert verwierf ze veel bekendheid. Tussen al die bijdragen door bracht ze mondjesmaat wat solowerk naar buiten, waaronder dit derde album. Helaas blijft ze ook op Slappers in de schaduw van haar grote inspirator.

Genre: Elektronische pop

Bijzonderheden: Je hoeft niet lang naar Slappers te luisteren om te horen dat Siciliano sterk door Herbert is beïnvloed. Verknipte staccatogeluidjes, ratelende keukenapparatuur, potten en pannen die als drumstel worden gebruikt: we hebben het allemaal al eerder gehoord op Scale en Plat Du Jour van Matthew Herbert. Toch is zijn rol beperkt tot slechts één gastbijdrage en heeft Siciliano het grootste deel van het album zelf geproduceerd. Misschien dat daar ook wel de zwakte zit. Slappers klinkt namelijk als een eenvoudige herhaaloefening die een stuk minder geslaagd uitpakt dan de projecten waaraan ze heeft meegewerkt. Tuurlijk, liedjes als ‘Why Can’t I Make You High’, ‘Big Time’ en ‘Wifey’ zitten goed in elkaar en op elk nummer speelt de stem van La Siciliano een mooie hoofdrol; als geheel klinkt het toch te kleurloos en oneigen om echt te boeien. Ze wil zo graag, maar het lukt haar niet. Zeker niet alleen. Daardoor ligt de nadruk op Siciliano’s nummers te vaak om haar zang, en is ze geneigd de muzikale achtergrond te vergeten. Ze mist een goede producer, met ervaring en durf. Dat zingt ze zelfs letterlijk op ‘Be My Producer’: Be my producer, give me the beat, one half seducer, of my defeat. Uiteindelijk is Dani Siciliano een getalenteerd maar verloren schaapje dat op zoek is naar haar blaffende herder. Wie helpt haar de weg weer terug te vinden?

Hoogtepunt: ‘Why Can’t I Make You High’, ‘Big Time’ en ‘Wifey’.

Dieptepunt:Nergens krijgt het album vaart.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Als je echt geen genoeg kan krijgen van de Matthew Herbert sound, is dit misschien een aardige aanvulling.

Oordeel: 6,5

Luister ook eens naar: Sol Seppy - The Bells Of 1 2 / Herbert - Scale / Dani Siciliano - Likes ...

Meer info: Dani Siciliano op MySpace / !K7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws