Chuck Daniels - Night Moves (Oomph)

Partyscene Redactie | 6 oktober 2006
music

Night Moves is het eerste mixalbum van Chuck DanielsIntro: Chuck Daniels, opgegroeid in Detroit, Michigan, verspreidt al jaren zijn liefde voor Chicago-house over de aardbol. Begin jaren negentig schaarde hij bekendheid in Detroit, Chicago en het Canadese Toronto. Daar maakte hij kennis met housegrootheden als Todd Terry, dj Sneak en Derrick Carter. Inmiddels is hij labeleigenaar van Sampled Recordings. Daarbij worden zijn platen uitgebracht door toonaangevende labels als het Britse Mobiletrax en Magnetic- en Oomph Recordings van zijn goede vriend dj Sneak. Laatstgenoemde zorgde er afgelopen zomer voor dat Chuck's eerste mixalbum - Night Moves - het licht zag.

Tekst: Swan

Genre: Chicago house
Bijzonderheden: Verwonderlijk is het feit dat Chuck Daniels pas anno 2006, na jaren actief als dj/producer/labelmanager, zijn eerste mixalbum presenteert. Een dansbaar feit welteverstaan, want de muziek op Night Moves is onbetwist bedoeld voor de dansvloer. Zestien funky tracks met vier eigen bijdragen worden, op een enkel foutje na, keurig met elkaar gemixt. Zo horen we al vroeg zijn eigen 'Latin Trip' en zijn 'Balance Within'-remix van Late Night Society voorbij komen. Eerstgenoemde track baarde afgelopen maanden veel opzien bij zijn collega-dj's. Een latin-georienteerde housetrack die de benen van de doorsnee clubber zonder twijfel in beweging zal brengen. Mocht dat vooralsnog niet lukken, dan zorgen de pompende funky beats van zijn eigen 'Balance Within'-remix daar wel voor.
De daarop volgende tracks van onder andere Tracy Cooper en No Assembly Firm zijn wat stabieler. Typische Chicago-housetracks, besprenkeld met een jazzy sausje en spoken word vocalen die veel door artiesten uit die regio gebruikt worden.
Uiteraard ontbreken bijdragen van Jason Hodges en 1200 Warriors niet. 1200 Warriors bestaat uit twee getalenteerde producers wiens muziek, sinds vorig jaar, gretig wordt opgepikt (en uitgebracht) door andere dj Sneak. Jason Hodges, een meer ervaren producer, levert twee prima primetime vloervullers af.
Aan het einde van deze mix worden we achter een denkbeeldige piano gezet als de jazzy Slater Hogan-remix van Truman Industries' 'Love Plus' klinkt. Afsluiter 'Neck Brace', wederom van de 1200 Warriors, gaat wat meer de diepte in. Twee afwisselende tracks die het album naar een waardig einde brengt. Met deze mix bewijst Chuck Daniels dat hij in een adem kan worden genoemd met Derrick Carter, DJ Sneak en Curtis Jones.
Hoogtepunt: Truman Industries - Love Plus (Slater Hogan's Love Minus mix)
Dieptepunt: Veel tracks zijn al lange tijd uit, en maken de mix niet echt verrassend/nieuw.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
Sessions mixed by dj Sneak,
Sessions 2 mixed by Derrick Carter,
Fabric 21 mixed by dj Heather

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws