The Modernist - Collectors Series Pt.1 (Faith)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Eenheid in sfeerLuisteren naar Collectors Series Pt.1

Intro: Niet alleen Kompakt weet hoe je popmuziek kan combineren met minimale techno, ook de oprichters van het nieuwe Faith Recordings weten wie ze hiervoor moeten benaderen. De eigenzinnige The Modernist mix op 'Collectors Series Pt.1 Popular Songs' zeventien tracks in een verhalende set.

Tekst: Menno

Genre: Elektronische pop & dromerige house
Bijzonderheden: Natuurlijk bestaat het overgrote gedeelte van deze mix uit Duits werk. Zo zijn o.a. Dj Koze, Ada, Superpitcher en Triola present. Her en der sijpelt er echter ook wat ander buitenlands werk binnen, zoals de slaapwandeltechno van Mikkel Metal en de vocale minimal house van Richard Davis. Eigenlijk is er maar weinig verschil tussen Faith Recordings en Kompakt. Het gaat hier om liefdevol aan elkaar gemixte nummers die op typisch Keulse manier flirten met de popwereld: warm, melancholisch en met eenheid van sfeer. Dit eerste deel van The Collectors Series is een warm bad van Duitse pophouse, waar dromerige vocalen gecombineerd worden met minimale house. Bovendien zijn er heuse mash-up's van Superpitcher, vinden Erlend Oye en Richard Davis elkaar halverwege de mix en eindigt het met een van de pijlers van de Duitse poptechno: Scritti Politti.
Het knappe is dat The Modernist precies de juiste nummers heeft uitgezocht van artiesten met een wisselvallige muziekproductie. Ada, Superpitcher en dj Koze kennen zo hun hoogtepunten, maar ook hun dieptepunten. Des te fijner is het dus als een dj moeiteloos de hoogtepunten weet te vinden en er een consistente mix van te maken.
Hoogtepunt: Repair - Late Night Moves, Superpitcher - Mushroom Angels
Dieptepunt: Classic of niet, Scritti Politti is wel heel erg zoet
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 7.5
Luister ook eens naar:
Swayzak - Route De La Slack
Henrik Schwarz - Dj Kicks

Meer info:
Faith Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws