Paul Kalkbrenner - Reworks (Bpitch Control)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De vriendenkring van Paul


Intro: Aanstaande zaterdag viert Michel de Hey zijn verjaardag voor de derde keer in de Rotterdamse Cruise Terminal. Speciale gast is de Berlijnse producer Paul Kalkbrenner. In oktober brengt Bpitch Control het remixalbum Rewoks uit, waarop acht producers de betere Kalkbrenner-tracks onder handen hebben genomen.

Tekst: Aart Gaasbeek

Genre: Techno.
Bijzonderheden: Paul heeft een leuke vriendenkring met topproducers. Zelfs in het buitenland kan de Duitse topproducer rekenen op de support van vrienden die hetzelfde vak uitoefenen. Zo kan hij in Rotterdam altijd terecht bij Joris Voorn en in Lyon staan de croissants in huize Agoria altijd voor hem klaar. Zijn meest hechte vrienden wonen echter in Berlijn, de plaats met meer houseproducers dan stoeptegels.
Voor het Reworks-album moesten de uitverkoren remixers er snel bij zijn om zijn/haar favoriete track te reserveren. Kowalski was er snel bij, want hij koos 'Gebrunn, Gebrunn' - technohit van de bovenste plank. Gegarandeerd succes. Oost-Duitse housebroertjes Wighnomy Brothers gaan de uitdaging aan door 'Steinbeiser' uit 2003 te remixen. Dit doen ze overigens zonder enige beat. Je droomt bijna weg op de warme, zweverige Sascha Funke-remix van 'Miles Away'. Agoria bouwt de spanning subtiel op met de remix van 'Page 1, 2, 3', alvorens hij op 2/3 van track terugkeert naar het origineel.
Prachtig hoe deze diepe track blijft boeien. Het van het album Self afkomstige 'Queer Fellow' wordt door Ellen Allien en Apparat onder handen genomen. Het resultaat is zeer melodieus en meeslepend. En dan is het de beurt aan Joris Voorn, die de luisteraar lang in spanning houdt voordat hij zijn herkenbare melodieuze Detroit techno er op loslaat. Modeselektor roept perverse gedachtes op met de remix van 'Gia 2000'. Marionettenmeisjes huppelen voorbij bij het horen van deze 'hoekige' productie. Hoogtepunt van het album is er eentje uit Paul's oude doos. Michael Mayer bewijst dat je met 1 akkoord al ver kan komen. Hij sluit het album af met een pure partytrack die naar meer smaakt. Nog twee dagen wachten tot Paul de Cruise Terminal in vervoering brengt.
Hoogtepunt: Paul's vrienden weten wel raad met zijn muziek, maar Michael Mayer spant met zijn bijdrage de kroon.
Dieptepunt: in de verste verte niet te bekennen.
Oordeel: 8

Aanstaande zaterdag treedt Paul Kalkbrenner op in de Cruise Terminal. Wil jij ook een van de kaarsjes op Michel's verjaardagstaart uitblazen, stuur dan een mail naar Aart

Paul Kalkbrenner

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws