Hexstatic - Pick 'n' Mix (Sanctuary)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Snoepgoed


Inleiding: Zeker niet goed voor de tanden, snoep. Maar o wat verleidelijk. Vooral de snoepjes die je uit je jeugd kent. Dat moeten Robin Brunson en Stuart Warren-Hill alias Hexstatic ook gedacht hebben toen ze Pick 'n' Mix samenstelden. Vooral veel ouderwets lekkere snoepjes en een paar nieuwe smaakjes.

Tekst: JRN

Genre: Ouwe school.
Bijzonderheden: Snoep maakt vrolijk, evenals dit album. Hexstatic, nu eens niet aan de slag voor werkgever Ninja Tune, maakt meteen veel plezier. Voor dit mixalbum gaan Robin Brunson en Stuart Warren-Hill voor het feest met bijvoorbeeld Dancing in Outer Space van Atmosphere. Ook schamen ze zich niet om twee corny nummers van Hot Butter te selecteren. De cheesy orgelklanken van Harry J Allstars zullen bij menig saai Brits verjaarspartijtje uit de jaren '70 hebben geklonken. Door de bewerking van Hexstatic is ook elk verjaardagspartijtje van nu gered van een vroeg einde. Naast zulke minder bekende tracks, zijn er ook veel nummers die je al vaker hebt gehoord, en misschien niet meer wil horen. Maar de audiovisuele pioniers maken er toch wat leuks van door een paar keer nummers te combineren, feilloos in te mixen of remixen te gebruiken. Vroege electrohiphop met genoeg muzikale bewerkingen om het allemaal niet te kil en voorspelbaar te maken. Want ook The Kinks komen langs, evenals de afrobeat van Cymade en een zonnige versie van meezinger: Na Na Hey Hey (Kiss Him Goodbye).
Hoogtepunt: de overgang tussen het corny Pocorn van Hot Butter naar You really got me van The Kinks en de mash up van de avonturen van Grandmaster Flash met breakdance electric boogie van West Street Mob.
Dieptepunt: Neen.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Geijkte nummers met een twist en dus toch leuk en vrolijk.
Oordeel: 7
Luister ook eens naar:
Hexstatic - Master View
Herbaliser - Solid Steel

Hexstatic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws