MKL presents Suits & Dashikis (R2 Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zomerhit



Luisteren naar Suits & Dashikis

Intro: Een nog niet al te grote kring mensen hier kent Mkl - volledige naam: Michael Kenneth Lopez - van zijn 3 Generations Walking project, zijn producties met Soy Sos en zijn uitermate fijne remixen. De New Yorker, geboren in Belize, heeft in de VS allang zijn sporen in diverse grote clubs achtergelaten. Bovendien kan hij o.a. Francois Kevorkian, Danny Krivit, Joe Claussell, Louie Vega en Gilles Peterson tot zijn bewonderaars rekenen. Tijd dus om ook hier eens wat meer aandacht aan hem te besteden.

Tekst: John

Genre: Diepe house.
Bijzonderheden: Mkl draagt daarvoor gelukkig zelf de ideale instapverzamelaar aan. Een collectie met de betere remixen van zijn hand - deels bewerkingen van eigen producties, deels van nummers afkomstig van andere producers. Op de eerste helft van de cd is het tempo laag. Diepe bassen en uitgebreide lagen percussie naast prachtig ingezongen diepe schuifelaars. Contrabas en chello(!) gegoten over zware housebeats. Sfeervolle chillouttracks naast moddervette dub. Alles overgoten met die typische Mkl-sound. Naast eerdergenoemde instrumenten, gooit hij er rustig een vioolpartij en pianosolo overheen. Zonder daarbij de grens van het onbetamelijke te passeren. Integendeel, het resultaat mag er zijn. En als het tempo omhoog gaat, is dat eerst met een classy latin-getint nu-jazz nummer. Daarna is er ruimte voor vette beats, dit via diepe houseplaten en sferische techno. Kraakhelder, en baggervet geproduceerd.
Hoogtepunten: Seven Times en Dub side influence. En het riante gevoel dat je de overige tracks hier ook gemakkelijk neer had kunnen zetten.
Dieptepunt: De hoes had mooier gekund. Zeker omdat zijn andere baantje fotograaf is. Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, als je die afschuwelijke gele hoes met leeuwenkop nog in de bakken ziet staan, twijfel dan niet, maar houd hem krampachtig vast tot bij de afrekenbalie. Zul je geen spijt van krijgen.
Oordeel: 8,5
Luister ook eens naar (mijn 1ste L2P recensie!): 3 Generations Walking

MKL

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws