Max Sedgley - From the roots to the shoots

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Shoot your roots



Luisteren naar Max Sedgley

Intro: Het debuut van oud-Roni Size drummer Max is behoorlijk gevarieerd. Dat was dan ook de opzet van het album. Een reis van zijn oorspronkelijke muziekliefde: de roots, naar de moderne tijd, kunst en muziek: de shoots. Een mooi uitgangspunt voor een cd. Je kunt er in ieder geval veel kanten mee op.

Tekst: John

Genre: Net iets te veel genres.
Bijzonderheden: Alle kanten op gaan we zeker. Op een lekker makkelijke genreaanduiding hoef je in ieder geval niet te rekenen. Na de onderhand wel rijkelijk bekende klapper uit 2004 'Happy', worden we getrakteerd op een wel heel lichtvoetig discomelodietje. En een door vocoders gedragen funky electronummer. Aardig, maar wel met donders weinig klasse. 'Devil Inside' is dan ineens weer funky as hell. Een pure blaxploitation soundtrack. Ook 'Slowly' heeft sex-appeal. 'You can' en 'Set it free' klinken gewoon te gedateerd. De rest is zeker niet vervelend, maar de middelmatige toon is dan al gezet. Laten we hopen dat Max op zijn volgende album zijn roots en shoots eindelijk op 1 lijn krijgt. De muzikale bagage is er wel, nu alleen nog de juiste mix tussen oud en nieuw.
Hoogtepunten: Happy, Devil inside, Deja vu en Two way thing springen er behoorlijk uit.
Dieptepunt: I've been waiting is een echt 13 in een dozijn niemendalletje.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Dan helaas toch een twijfelgeval. Er staan een paar flinke uitschieters op, maar het totaalplaatje biedt net iets te weinig. Of hij moet leuk in de aanbieding zijn. Heb je er toch weer pak hem beet 4 leuke tracks bij voor weinig.
Oordeel: Een krappe 6.
Luister ook eens naar: Sunday Best by Rob da Bank

Sunday Best

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws