Sound Shifting Mixed by Paul Hazendonk (Manual)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Geraffineerd en subtiel



Beluister (+ tracklist) Sound Shifting

Inleiding: De pleuris brak uit in ons forum toen Paul Hazendonk in januari 2002 tijdens een interview met Love2Party zich het volgende liet ontglippen: "Ik zou wel eens de Klubbheads willen zijn, de studio induiken, een hiphop of r&b melodie naspelen, er een oppertrieste 'hammer-housebeat' onder zetten en daarmee veel geld verdienen."

Tekst: Marcel

Genre: Van minimal naar techhouse.
Bijzonderheden: Naar aanleiding van bovengenoemde opmerking, laaiden de gemoederen in het forum hoog op. Want wie was Paul om dat te zeggen? Typisch zo'n quote vol afgunst van een eendagsvlieg? Nou, nee. Ruim vier jaar, drie mixalbums, een aantal eigen labels en een aardig draaischema in binnen- en buitenland later, kunnen we die stelling overboord gooien. Ondertussen zetten we zijn nieuwe mixalbum Sound Shifting op. Een cd die, net als alle andere releases van Manual Music, wordt gedistribueerd door het Duitse label Kompakt. Dat vroeg eigenaar Michael Mayer, verrast door de goede platen die de uit Spijkenisse afkomstige dj/producer uitbrengt, hem persoonlijk. Via minimal naar techhouse, met tracks van veel talentvolle Nederlandse en buitenlandse producers, laat Paul Hazendonk horen dat je voor een subtiel opgebouwde dj-mix bij hem aan het goede adres bent. Wellicht ooit ook voor een oppertrieste Klubbheads-productie? We wachten er nog steeds op.
Hoogtepunt: De fraaie lijn van deze set. De opbouw, met als hoogtepunt Lemon8's kutclassic 'Model8', is geraffineerd, en de afbouw, via sfeervolle producties van Joris Voorn, Edo van Asseldonk en Petter, ingetogen.
Dieptepunt: Niet echt een dieptepunt, maar Paul's eigen bijdrage 'Status Mode', een samenwerking met vriend en collega Francesco Pico, is niet bepaald het meest opwindende moment van dit mixalbum.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader! Steun Nederlands talent. Dat doet Paul ook al jaren. Niet alleen via dit mixalbum, maar ook in zijn functie als labelmanager - altijd op zoek naar de (Nederlandse) producers van morgen.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
Various - Kompakt 100
Slam - Nightdrive

Paul Hazendonk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws